Ožegović: Putnici bez karte prave gužvu

Bus plus

Ožegović: Putnici bez karte prave gužvu

Beograd -
U tim situacijama morala je da reaguje komunalna policija što je dovelo do toga da se autobusi zadržavaju u stanicama, naveo član Gradskog veća Beograda Željko Ožegović

BEOGRAD - Član Gradskog veća Beograda Željko Ožegović izjavio je danas da je velika gužva u gradskom prevozu nastala jer su pojedini građani koji nisu imali kartu odbijali da prilikom kontrole napuste vozilo.

"U tim situacijama morala je da reaguje komunalna policija što je dovelo do toga da se autobusi zadržavaju u stanicama", naveo je Ožegović.

Po njegovim rečima, u redovnim okolnostima, s obzirom da šestoro kontrolora pregleda putnike u jednom vozilu, kontrola traje najduže dva minuta.

"Zbog toga je i apelovano na građane da poštuju nove mere i saopšteno na vreme da će kontrola biti pojačana, na kojim punktovima, kao i u kojim autobusima će kontrola biti stalna", rekao je Ožegović.

On je naveo da su danas "najviše ispaštali" putnici sa kartama, iako je angažovanjem velikog broja kontrolora učinjeno sve da do toga ne dođe.

"Mere će ostati na snazi. Preuranjeno je govoriti o eventualnim novim merama ili izmeni postojećih, s obzirom da su počele da se primenjuju pre 48 sati. Naravno, ukoliko uočimo način da se ovaj proces još više unapredi, Grad će to i učiniti", rekao je Ožegović.

Građani zbog novih pravila Bus plusa moraju da u vozila javnog gradskog prevoza ulaze samo na prednja vrata, a u zglobnim autobusima mogu i na zadnja. Iz svih vozila se izlazi isključivo na srednja vrata. Izuzetak su majke sa decom i invalidi u kolicima koji i dalje mogu da ulaze i na srednja vrata vozila sa rampom.

Do kraja leta sva vrata vozila javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track