NEZADOVOLJNI ZBOG HAPŠENJA KOLEGA: Studenti organizovali protestnu šetnju od Tehničkih fakulteta do RTS-a
Ilustracija, Foto: Shutterstock

okupljanje

NEZADOVOLJNI ZBOG HAPŠENJA KOLEGA: Studenti organizovali protestnu šetnju od Tehničkih fakulteta do RTS-a

Beograd -

BEOGRAD - Studenti Univerziteta u Beogradu organizovali su danas studentsku šetnju pod nazivom "Mislim - dakle hapse me" kojom su izrazili nezadovoljstvo povodom hapšenja svojih kolega proteklog vikenda.

Studentska šetnja kretala se maršrutom od zgrade Tehničkih fakulteta do zgrade RTS-a, a studenti su nosili parole na kojima je pisalo "Mislim - dakle hapse me", "Ne praštam vam što hapsite decu", "Da se ne ponovi hapšenje studenata!", "Studenti FPN-a protiv Vučićevih kordona", "Ti padas bebo demokratski ispitni rok"...

Studenti su ispred zgrade RTS-a uzvikivali: Sluge režima, Nije srpski ćutati, Bujke odlazi, Zašto ćutite na ovo nasilje,...

Student Nemanja Aksić rekao je da su se danas okupili kako bi pružili podršku svojim kolegama i jednom srednješkolcu koje je, kaže, policija uhapsila, osudila i poslala na izdržavanje kazne u roku od nekoliko sati.

Tokom protestne šetnje nije bilo nikakvih incidenata.

Studenti su najavili da će 6. aprila biti održan veliki studentski protest kod Studenjaka, i da će tada vlasti "pokazati za šta su sposobni".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja