Najnovije vesti

RADOJIČIĆ I ĐURĐEVIĆ: Beograd i Višegrad će od sada sarađivati i na privrednom, a ne samo na turističkom nivou
Foto: Beoinfo

saradnja gradova

RADOJIČIĆ I ĐURĐEVIĆ: Beograd i Višegrad će od sada sarađivati i na privrednom, a ne samo na turističkom nivou

Beograd

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić boravio je danas u Višegradu gde je sa načelnikom ove opštine u Republici Srpskoj Mladenom Đurevićem razgovarao o uspostavljanju privredne, turističke i kulturne saradnje.

 

Gradonačelnik Radojičić istakao je tom prilikom da se najbrži rezultati mogu očekivati u turističkoj saradnji dva grada, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

 

- Mnogi strani turisti koji dolaze u Beograd žele da posete Višegrad zbog čuvenja koje ima u svetskim razmerama. Turisti koji dolaze zbog Višegrada mogu biti usmereni prema Beogradu i to je veoma važan segment u kojem možemo da napredujemo, dodao je Radojičić.

 

foto: Beoinfo

On je napomenuo da je važno naći zajedničke interese i u tom segmentu uraditi stvari koje su dobre i za Višegrad i za Beograd.

 

- Kultura, sport i umetnost su segmenti u kojima sigurno možemo mnogo toga da uradimo, a verujem da ćemo sporazumom o kojem smo razgovarali to definisati preciznije i imati jasne rezultate u skorijoj budućnosti, istakao je Radojičić.

 

On je naglasio da je uvek na poseban način fasciniran i Višegradom, kao i ćuprijom i Drinom.

 

- Andrićgrad je dao neku posebnu dimenziju ovom gradu i radujem se da ima sve više turista i da se Višegrad privredno razvija, dodao je Radojičić.

 

foto: Beoinfo

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da je dogovoreno da delegacija višegradske opštine poseti Beograd gde će potpisati protokol o saradnji.

 

- Sve više ljudi iz Srbije i Beograda posećuje našu opštinu i nadam se da ćemo u narednom periodu imati nekoliko zajedničkih projekata, a na zadovoljstvo građana iz Republike Srpske i Srbije, naglasio je Đurević.

 

On je ocenio da je razgovor bio konstruktivan i da su se gost i domaćin dotakli mnogih tema koje u budućnosti mogu biti od koristi za oba grada.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...