Najnovije vesti

TEŽAK UDES U TOPČIDERU: Kamion se zakucao u autobus na liniji 94, najmanje 15 povređenih
Foto: Marina Lopičić

autobus primao putnike

TEŽAK UDES U TOPČIDERU: Kamion se zakucao u autobus na liniji 94, najmanje 15 povređenih

Beograd

Težak udes se dogodio danas u Ulici Teodora Drajzera oko 11.10 kada je kamion, spuštajući se ka Topčideru, udario u autobus javnog gradskog prevoza na liniji 94 doki je stajao na stajalištu i primao putnike.

 

Tom prilikom je, prema prvim informacijama, povređeno najmanje 15 putnika.

 

- Naše ekipe su prevezle četiri povređene osobe u Urgentni centar. Radi se o lakšim povredama - rekli su iz Hitne pomoći.

 

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko osoba je u zdravstvene ustanove prevezeno privatnim automobilima.

 

Samo pukom srećom izbegnute su teže posledice pošto se radi o nizbrdici kojom se vozila kreću prilično velikom brzinom, a sve se dogodilo u donjem delu saobraćajnice, blizu Topčiderskog parka.

 

Autobus i kamion su i dalje u Ulici Teodora Drajzera. Na vozilu gradskog prevoza je popucalo zadnje staklo, dok kamion ima oštećen prednji deo.

 

Veći broj osoba je u zdravstvene ustanove prevezen privatnim automobilima.

 

- Danas oko 11.40 časova u Ulici Teodora Drajzera došlo je do sudara autobusa javnog prevoza i kamiona. Autobus prevoznika „C&CL group” saobraćao je na liniji 94, a prema prvim informacijama, kamion je udario u autobus koji je bio na stajalištu, dok su putnici ulazili ili izlazili iz vozila. U saobraćajnoj nezgodi ima oko 15 lakše povređenih. Na lice mesta izašli su Hitna pomoć i policija - saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

 

Vozač autobusa na liniji 94 nije krio da je potresen situacijom, iako ni na koji način nije na nju uticao.

 

- Stajao sam na stajalištu, krenuo metar -dva, kada me je od pozadi udario kamion. Sreća je bila da sam krenuo i skinuo nogu sa kočnice, inače bi posledice bile gore. Nekoliko putnika se ugruvalo, ali nisu ozbiljnije povrede, udarili su u šipke autobusa. Ja sam udario glavu - rekao je vozač autobus

 

O incidentu su odmah obavešteni i čelnici Konzorcijuma privatnih prevoznika kojem pripada vozilo na liniji 94.

 

- Dobio sam informaciju da se oko 11.30 dogodila nezgoda na liniji 94. Vozač autobusa stajao je na stajalištu u Ulici Teodora Drajzera ka Topčiderskom parku i Novom Beogradu. Dok je vozač stajao, a putnici izlazili i ulazili, udario ga je kamion od pozadi. Trenutno je u toku uviđaj, što je svakako stvar za policiju. Žao nam je što se to desilo, jedino nas pomalo teši što nema teže povređenih - kaže Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

 

(Kurir.rs/Blic/ FOTO: Marina Lopičić/Ilustracija)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...