Opštine Lazarevac: Mališani iz OŠ "Vojislav Voka Savić" dobijaju novu balon salu
Foto: Opština Lazarevac

Opštine Lazarevac: Mališani iz OŠ "Vojislav Voka Savić" dobijaju novu balon salu

Beograd -

U neposrednoj blizini OŠ "Vojislav Voka Savić" u toku je izgradnja balon sale za potrebe ove obrazovne ustanove, sredstva za izgradnju obezbedio je Grad Beograd. Nakon završetka balon sale, sredstvima Vlade Republike Srbije biće rekonstruisan i objekat najstarije škole na teritoriji opštine Lazarevac, ali i dograđen novi deo koji će imati oko 800 kvadrata. - Izgradnjom balon sale OŠ "Vojislav Voka Savić" mališani koji pohađaju ovu školu dobiće moderan objekat za obavljanje fizičke nastave koji će sadržati četiri svlačionice i multifunkcionalan teren gde će se obavljati pored fiskulturne nastave i rukomet, odbojka, košarka - rekao je Bojan Stević, državni sekretar MDULS. On je precizirao da je nakon završetka balon sale, u planu i dogradnja objekta škole ali i potpuna rekonstrukcija.

Trenutno je u procesu izrada projekta za dogradnju škole "Vojislav Voka Savić" površine 800 kvadrata i za potpunu rekonstrukciju postojećeg objekta. Celokupna rekonstrukcija i dogradnja novog objekta finansira se od strane Vlade Republike Srbije, Kancelarije za javna ulaganja.

foto: Opština Lazarevac

Predsednik opštine Bojan Sinđelić zahvalio se Gradu Beogradu za odvojena sredstva za izgradnju objekta koji će učenicima "Vokine škole" omogućiti dodatan prostor za aktivnosti. - Nadam se da ćemo ubrzo završiti ovaj objekat, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, a najstarija obrazovna ustanova u našoj opštini i zaslužuje da ima dobre uslove za rad. Najvažnije je da ono što obećamo to i ispunimo. Još jedno obećanje koje smo na početku godine obećali, danas se uveliko realizuje - dodao je Sinđelić.

Nenad Živanović, direktor OŠ "Vojislav Voka Savić", konstatovao je da su učenici te škole pored dobrih rezultata koje postižu u svim sferama, a posebno u sportu, zaslužili da imaju adekvatan prostor za vežbu. - Saradnja sa našom opštinom je savršena, da sve ono što je potrebno školi, što je traženo do sada je ispunjeno i dobijeno. Poboljšanjem uslova, rekonstrukcijom matičnog objekta i dogradnjom dodatnih 800 kvadrata, Vokina škola će dobiti nemerljivo bolje uslove za rad. Mi smo uvek bili nosioci obrazovanja na teritoriji naše opštine a pod takvim uslovima, ja mogu da obećam čvrsto, bićemo još reprezentativniji - izjavio je Živanović.

foto: Opština Lazarevac

Matična zgrada škole "Vojislav Voka Savić" sagrađena je davne 1959. godine. Ovo je prvi kapitalni projekat koji se radi nakon 60 godina. Ovu obrazovnu ustanovu trenutno pohađa 867 učenika sa tri izdvojena odeljenja.

foto: Opština Lazarevac

* Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

Foto: Opština Lazarevac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track