Ujedinili se protivnici Bus plusa

Ujedinili se protivnici Bus plusa

Beograd -
Traže smanjenje cena karata u gradskom prevozu, obezbeđivanje besplatnog prevoza za određene kategorije stanovništva, ukidanje Bus plus sistema i raskid ugovora sa firmom Apeks

BEOGRAD - Predstavnici udruženja "Narod protiv Bus plusa" i "99 odsto", koji se protive novom načinu kontrole karata u beogradskom javnom prevozu, postigli su dogovor o zajedničkom delovanju i usaglasili zahteve.

U saopštenju se navodi da je zatraženo smanjenje cena karata u gradskom prevozu, obezbeđivanje besplatnog prevoza za određene kategorije stanovništva, ukidanje Bus plus sistema i raskid ugovora sa firmom Apeks (Apex).

Oni takođe traže od nadležnih organa da istraže i javnost obaveste o svim radnjama vezanim za tender kao i o vlasničkoj strukturi konzorcijuma firmi koje su zadužene za Bus plus, kao i njihove ukupne prihode i rashode.

Takođe se zahteva da se pokrene krivična odgovornost zbog materijalne štete i, kako se navodi, protivustavnog progona građana. Udruženje "Narod protiv Bus plusa" najavilo je da će u ponedeljak, 30. jula, na Trgu Republike održati protest kojim će biti označen početak kampanje "Bojkot Bus plusa". Organizatori su najavili i protestnu šetnju do Skupštine grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track