BEOGRAD DOBIJA GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMVCE! Vesić: Tender za izgradnju u septembru
Foto: Zorana Jevtić

novi projekat

BEOGRAD DOBIJA GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMVCE! Vesić: Tender za izgradnju u septembru

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je najavio da će gradska uprava tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca "raspisati najverovatnije u septembru".

Na zvaničnom sajtu gradske uprave je objavljeno da će groblje kućnih ljubimaca biti u Bloku 51, u Novom Beogradu, "što je lokacija za koju projekat izrađuje Saobraćajni institut CIP".

Građevinska dozvola se očekuje u septembru ove godine, kada će biti raspisan tender za izbor izvodjača koji će da gradi groblje. Tender će obuhvatiti prvu fazu uređenja kompleksa u okviru kojeg "gradimo saobraćajnice, pešačke staze, zelene površine, parkinge, prateću komunalnu infrastrukturu i administrativni objekat", kazao je Vesić.

On je rekao da je Grad Beograd sa Saobraćajnim institutom CIP nedavno potpisao i ugovor za izradu projekta za izgradnju centra za spaljivanje animalnog otpada, koji je planiran u okviru kompleksa groblja, a objekat će se graditi u drugoj fazi.

Kako je najavljeno na gradskom sajtu, "prostor za sahranjivanje kućnih ljubimaca sastojaće se od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcele za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje, a svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama".

Kurir.rs/Beta

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track