OGLASILI SE GRADSKI SEKRETAR I GSP POVODOM SMRTI VOZAČA: Ništa ne može da vrati mladog čoveka, nenadoknadiv gubitak
Foto: Facebook Printscreen/Goran Vesić

TRAGEDIJA u zemunu

OGLASILI SE GRADSKI SEKRETAR I GSP POVODOM SMRTI VOZAČA: Ništa ne može da vrati mladog čoveka, nenadoknadiv gubitak

Beograd -

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, u ime Grada Beograda, izjavio je najdublje saučešće povodom saobraćajke u Zemunu u kojoj je nastradao vozač GSP.

- Ništa ne može da vrati mladog čoveka koji je izgubio život i to predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu. Duboko saosećamo s porodicom poginulog vozača i sa GSP „Beograd” - navedeno je u saopštenju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Istraga povodom ove saobraćajne nezgode je u toku. GSP „Beograd” i privatni prevoznik „Unacop” sarađuju sa istražnim organima i tok istrage i njeni rezultati će dati odgovor na sve okolnosti nastanka nezgode. Na osnovu prvih informacija prikupljenih sa lica mesta, sve ukazuje na to da vozači autobusa nisu krivi i da je saobraćajnu nezgodu izazvao bahati vozač putničkog automobila, dodaje se u saopštenju.

GSP „Beograd” ima podršku Grada Beograda u unapređenju uslova i bezbednosti u radu, posebno vozača. Grad će nastaviti sa obnovom voznog parka GSP-a, kako bi građani imali sve bolji i kvalitetniji prevoz, a vozači bolje i bezbednije uslove rada s obzirom da nova vozila podrazumevaju veću pouzdanost i sigurnost u svakom pogledu, dodaje se u saopštenju.

foto: Facebook Printscreen/Goran Vesić

GSP "Beograd" u saopštenju je izrazilo najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, koji nije svojom krivicom izgubio život, i želi brz oporavak povređenima.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, kako se ovakve situacije ne bi dešavale. U udesu su učestvovala tri vozila, putničko vozilo, autobus privatnog prevoznika i autobus GSP-a, a prema nezvaničnim informacijama, nezgodu je izazvalo putničko vozilo koje je na semaforisanoj raskrnici velikom brzinom iz Tršćanske ulice ušlo u Ulicu cara Dušana, udarilo u autobus privatnog prevoznika, koji je nakon toga udario u autobus GSP-a - navodi se u saopštenju GSP "Beograd".

Autobus GSP-a je išao prazan iz garaže u Zemunu da se uključi na liniju 15, a autobus privatnog prevoznika je radio na liniji 45. Na vozilima koja su učestvovala u nezgodi pričinjena je velika materijalna šteta.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se zaista desila tragedija.

(Kurir.rs/ FOTO: Printscreen Facebook/ Goran Vesić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track