BEZ NJIH BI IMALI VELIKI PROBLEM: Ovaj zavod dezinfikovao 500.000 kvadrata esecijalnog prostora za suzbijanje korone
Foto: Profimedia

vanredne mere

BEZ NJIH BI IMALI VELIKI PROBLEM: Ovaj zavod dezinfikovao 500.000 kvadrata esecijalnog prostora za suzbijanje korone

Beograd -

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić izjavio je danas da je Zavod za biocide i medicinsku ekologiju u proteklih nekoliko nedelja podneo ogroman teret jer su ekipe te ustanove dezinfekovale skoro pola miliona kvadratnih metara "esencijalno važnog prostora za suzbijanje korona virusa".

Antić je, preneo je Beoinfo, istakao da to nije urađeno, "imali bismo veliki problem" u svim zdravstvenim ustanovama, socijalnim ustanovama, kao i u svim komunalnim sistemima.

On je ukazao da Zavod za biocide raspolaže sa uređajima za testiranje građana na korona virus, kao i sve tehničke kapacitete, dodavši da je o tome razgovarao predsednicom Vlade Anom Brnabić i direktorkom Zavoda Draganom Despot, a da će krizni štab izneti procenu da se i Zavod uključi u tu aktivnost.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je istakao da je Zavod od vitalnih institucija koje rade na teritoriji grada i da ima stručne ljude i opremu koja zadovoljava sve standarde.

Nikodijević je istakao da u ovom trenutku Zavod dezinfikuje zdravstvene i ustanove socijalne zaštite, kao i autobuse javnog prevoza.

On je dodao da su nabavljene dovoljne količine rastvora na bazi hlora i alkohola a koji se, prema propisima Svetske zdravstvene organizacije koristi za dezinfekciju u ovim pandemijskim uslovima.

(Kurir.rs/FoNet/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja