NIKOLA NIKODIJEVIĆ: U subotu se završava dezinfekcija 10 beogradskih opština
Foto: Beoinfo

SVE PO PLANU

NIKOLA NIKODIJEVIĆ: U subotu se završava dezinfekcija 10 beogradskih opština

Beograd -

Nastavlja se dezinfekcija unutarblokovskih površina, danas i sutra će biti završena dezinfekcija svih 10 gradskih opština, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je za Studio B rekao da će Štab za vanredne situacije po opštinama dostaviti dezinfekciona sredstva namenjena stambenim zgradama, te će tako upravnici zgrada moći da preuzimaju sredstvo za dezinfekciju ulaza i hodnika zgrada, saopštila je Gradska uprava.

Dodao je da je potrebno da upravnici zgrada komuniciraju sa opštinskim štabovima i dogovore vreme i mesto kada se navedena sredstva preuzimaju.

Nikodijević je napomenuo i da je Grad stupio u kontakt sa udruženjem svih staračkih domova koji su licencirani na teritoriji grada i povezao ih sa direktorima domova zdravlja, kako bi u realnom vremenu mogli da prate zdravstveno stanje korisnika domova, sa ciljem da se spreči ulazak zaraze u domove.

Dodao je da će Grad realizovati i uskladiti rad komunalnih sistema i život u gradu prema novim merama koje je propisao Republički štab za vanredne situacije i dodao da se svi trude da olakšaju i prilagode život Beograđana trenutnoj situaciji.

(Kurir.rs/Tanjug/Studio B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track