JEREMIĆ: Bezbednost i zdravlje građana prioritet! Besplatna dezinfekcija više od 3200 zgrada
Foto: Opština Zvezdara

GRADSKA OPŠTINA ZVEZDARA započela novu aktivnost

JEREMIĆ: Bezbednost i zdravlje građana prioritet! Besplatna dezinfekcija više od 3200 zgrada

Beograd -

Gradska opština Zvezdara je, stavljajući kao prioritet zdravlje i bezbednost svojih građana, odlučila da angažuje sertifikovanu firmu koja će u narednom periodu obaviti dezinfekciju svih stambenih zajednica na području naše opštine.

Ovo, praktično, znači da će u više od 3200 zgrada biti obavljene aktivnosti koje bi trebalo efikasno da utiču na suzbijanje i sprečavanje daljeg širenja epidemije korona virusa, tzv. kovid 19.

foto: Opština Zvezdara

- Dezinfekcijom će biti obuhvaćeni hodnici na svim spratovima, rukohvati, gelenderi, ptt sandučići, interfon, ulazna vrata, prekidači, spoljne kvake svih vrata u zgradi...Koristiće se savremena sredstva koja , naglašavam, apsolutno ne mogu naštetiti zdravlju stanara i, ukoliko ih imaju, kućnih ljubimaca. Dakle, svi preparati koji se koriste su registrovani i poseduju bezbednosne listove i rešenja - istakao je Vladan Jeremić.

- Kako je navedeno, dogovor je da se krene od stambenih zajednica koje imaju najveći broj stanova, a samim tim i stanara, tako da će prve biti dezinfikovane sve tri zgrade Rudo na Konjarniku, tzv. istočna kapija Beograda. Ovde ima tačno 570 stanova, a procena je da u kulama živi nešto više od 2000 ljudi. Potom slede zgrade u Mirijevu, centralnom delu opštine itd - poručila je Suzana Perić.

foto: Opština Zvezdara

Jeremić je naglasio da je ova akcija Opštine Zvezdara besplatna.- Važno je naglasiti da je ova usluga besplatna, a upravnici stambenih zgrada mogu dobiti podrobnije informacije kada će, okvirno, njihova zgrada doći na red za dezinfekciju - kod poverenika za poslove civilne zaštite u mesnim zajednicama.Procena je da bi dnevno moglo da bude dezinfikovano do 150 ulaza - istakao je on i dodao da je bezbednost i zdravlje građana na prvom mestu.

foto: Opština Zvezdara

Iz Gradske opštine Zvezdara apeluju na sugrađane da poštuju meri nadležnih, da se maksimalno socijalno distanciraju, a svima onima kojima je potrebna pomoć - na raspolaganju je više od 400 volontera. U slučaju da je potrebno kupiti osnovne životne namirnice ili možda lekove, kao i informacije u vezi paketa pomoći za penzionere koji imaju primanja manja od 30.000 dinara - na raspolaganju su ljudi koje mogu angažovati putem telefona čiji se brojevi nalaze na obaveštenju na ulazima u zgrade.Još jednom, upućujemo poziv " ostanite kod kuće" kako bi se izborili sa ovom pošasti i kako bismo što pre, nastavili, zajednički, da razvijamo našu Zvezdaru.

foto: Opština Zvezdara

GO Zvezdara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track