OVOG U SRBIJI DOSAD NIJE BILO, BOLNICA NIČE ZA 14 DANA: Sledeće nedelje prijem kovid pacijenata na VMC Karaburma (VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Pri kraju radovi na novom objektu u VMC Karaburma

OVOG U SRBIJI DOSAD NIJE BILO, BOLNICA NIČE ZA 14 DANA: Sledeće nedelje prijem kovid pacijenata na VMC Karaburma (VIDEO)

Beograd -

BEOGRAD - Radovi na izgradnji nove bolnice namenjene za lečenje pacijenata od virusa korona u krugu VMC "Karaburma" privode se kraju, u utorak bi trebalo da bude uneta medicinska oprema, nakon čega se, sledeće sedmice, očekuje prijem pacijenata.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Radovi na izgradnji objekta privode se kraju, planirano je da se sutra u 16 sati završe građevinski radovi, a nakon toga kreće čišćenje objekta", rekao je potpukovnik dr Milan Mladenović za TV Prva.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Od utorka sledi unošenje bolesničkih kreveta i potrebne medicinske opreme, a očekuje se da sledeće sedmice prvi pacijenti uđu u taj objekat. U ovu bolnicu moći će da bude smešteno 60 pacijenata obolelih od Kovida 19 sa srednje teškom kliničkom slikom.

1 / 9 Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Dr Mladenović je naveo da će odluku o budućoj nameni objekta doneti uprava vojnog zdravstva i druge strukture Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, nakon epidemije, ali će to svakako biti ustanova vojnog zdravstva.

Radovi na izgradnji novog objekta počeli su pre oko dve nedelje.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track