DEZINFIKOVANI I OTVORENI SVI PARKOVI U BEOGRADU: Slobodno izađite napolje, ali poštujte mere
Foto: Printscreen/Facebook

DECA ODUŠEVLJENA

DEZINFIKOVANI I OTVORENI SVI PARKOVI U BEOGRADU: Slobodno izađite napolje, ali poštujte mere

Beograd -

Beogradski parkovi, njih 64, otvoreni su i svi građani mogu slobodno da ih koriste, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesića prilikom obilaska parka Ušće.

Vesić je rekao da su u skaldu sa odlukom Vlade Srbije, svi beogradski parkovi juče otvoreni.

"Imamo 64 parka, njihova površina je 270 hektara i tokom aprila smo pripremali parkove za otvaranje, jer smo znali da će se ovo odluka pre ili kasnije dogoditi. Uglavnom smo pokosili parkove, izvršili dezinfekciju, uradili smo tretman protiv krpelja i u tom smislu parkovi su bili spremni za otvaranje", rekao je Vesić.

Što se tiče najvećeg parka Ušće, kako kaže, tu je ostalo još da se završi košenje, koje će biti obavljeno danas i sutra.

"Pozivam sve naše građane da slobodno koriste parkove i da uživaju. Bolje je da budu na otvorenom nego u zatvorenom, ali i na otvorenom treba da poštuju sve mere koje su dali epidemiolozi, da drže socijalnu distanicu jer na taj način mogu da uživaju u parkovima i da čuvaju sebe", rekao je Vesić.

On je najavio da će biti uvedeno i čišćenje sprava i rekvizita u parkovima.

"Mi ćemo povremeno, a to je novo pravilo koje smo uveli, čistiti rekvizite koje najviše koriste deca, ali i sprave na teretnama na otvorenom. To ćemo raditi svakih nekoliko dana i na taj način ćemo promeniti i samo naše ponašanje u parkovima, kao što i građani moraju da promene svoje ponašanje, kako bismo i posle epidemije nastavili da živimo normalno", zaključio je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track