ALTINA ZA VIKEND DOBIJA PLAVE KANTE: Evo zašto je to važno i šta ta boja znači!
Foto: Youtube Printscreen

jkp gradska čistoća

ALTINA ZA VIKEND DOBIJA PLAVE KANTE: Evo zašto je to važno i šta ta boja znači!

Beograd -

BEOGRAD - Podelom plavih PVC kanti namenjenih odlaganju reciklabila za preostalih 600 domaćinstava u naselju Altina, tokom predstojećeg vikenda 16. i 17. maja, završava se akcija podele plavih kanti u tom delu Zemuna, saopštilo je JKP Gradska čistoća.

Podela će se vršiti od 8 do 14 časova, a svi oni koji ne budu u mogućnosti da preuzmu kante mogu se javiti pogonu Zemun, kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

Tokom uručenja kanti sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, te oni imaju jedinu obavezu da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici.

Direktor Gradske čistoće Marko Popadić kaže da se podelom kanti za odlaganje reciklabilnog otpada nastavlja sa uključivanjem individualnih domaćinstava u razvoj procesa reciklaže u Beogradu.

Popadić je istakao da uvođenje nove tehnologije podrazumeva da će građani moći da recikliraju u svojim domovima, kao i da će odvajanjem reciklabila smanjiti količinu otpada u zelenim PVC kantama od 240 litara.

Napominje da će sugradanima znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu uslugu, koja, kako dodaje, pored komfora pozitivno utiče i na zaštitu životne sredine, podizanje svesti o reciklaži, ali direktno i na njen razvoj i omasovljavanje u prestonici.

Napominje da je jedan od osnovnih ciljeva Gradske čistoće u narednom periodu povećanje ukupne količine otpada sakupljenog u Beogradu, koji će se daljim tretmanom pripremiti za proces reciklaže, pa će tako, dodaje, i naselje Altina sa oko 3.000 domaćinstava znatno doprineti ostvarivanju tog cilja.

Popadić je podsetio da će se po završetku podele kanti u Altini, sa akcijom nastaviti i u drugim beogradskim naseljima.

U Beogradu oko 70.000 domaćinstava poseduje zelenu kantu za klasičan komunalni otpad, kaže Popadić i dodaje da su oko 20.000 njih postali vlasnici i plavih kanti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track