Najnovije vesti

RODITELJI, PAŽNJA! NAJNOVIJA ODLUKA Promenjena pravila za odvođenje dece u vrtiće
Foto: Shutterstock

Pogledajte o čemu se radi

RODITELJI, PAŽNJA! NAJNOVIJA ODLUKA Promenjena pravila za odvođenje dece u vrtiće

Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da za najnoviju odluku imaju saglasnost Ministarstva prosvete.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da od ponedeljka u vrtić mogu da idu sva upisana deca, a bez obaveze da roditelji moraju da donesu potvrdu da roditelji moraju da budu prisutni kod poslodavca.

On je objasnio da su za to dobili saglasnost Ministarstva prosvete.

- Već od ponedeljka, 18. maja, Grad Beograd će dozvoliti da u vrtiće dođu roditelji koja su upisana, a nemaju potvrdu poslodavca da moraju da rade, iz nekog razloga, a nemaju gde mališane - kazao je Vesić i dodao da je prva faza prošla dobro.

foto: Shutterstock, Zorana Jevtić

Naveo je da je zaključno sa zaključno sa jučerašnjim danom u vrtiće u Beogradu bilo 3.966 dece.

- To je bilo 536 dece više nego prethodnog dana. Pokazalo se da iako je najavljeno 25 odsto dece da će doći, bilo ih je manje. Tako da smo juče dobili saglasnost Ministarstva prosvete, koji nam je dozvolio da i deca koja su upisana a nemaju potvrdu od poslodavca, da mogu da budu u vrtiću. Ono što je apel moji lični, i Grada Beograda, jeste da roditelji koji imaju gde sa decom da ih ne dovode do kraja maja, dok se situacija ne stabilizuje. Ali, ono što je sigurno jeste da nijedno upisano dete neće biti vraćeno - objasnio je Vesić.

Roditelji su u vrtiće od 11. marta, kada su otvoreni, mogli da vode decu samo sa potvrdama da roditelji moraju da budu fizički prisutni kod poslodavca.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...