DA LI STE NA SPISKU: Danas objavljene preliminarne liste dece za upis u BG vrtiće
Foto: Shutterstock

žalbe roditelja do 18. juna elektronskom poštom

DA LI STE NA SPISKU: Danas objavljene preliminarne liste dece za upis u BG vrtiće

Beograd -

BEOGRAD - U 17 beogradskih predškolskih ustanova danas su objavljene preliminarne liste dece za upis u vrtiće.

Kako je naveo gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, žalbe roditelja koji nisu zadovoljni odlukom upisne komisije mogu se podneti do 18. juna elektronskom poštom ustanovi u kojoj su roditelji i konkurisali, a krajem meseca očekuje se konačna lista, saopštila je Gradska uprava.

Istakao je i da će tokom leta Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobravati dodatnih, do 20 odsto povećanja kapaciteta tamo gde se proceni da je to moguće, te da će do septembra biti otvoreni i novi vrtići poput objekta u Surčinu, čija je adaptacija pri kraju.

foto: Shutterstock

Gak je podvukao da roditelji ne bi trebalo da brinu, jer će biti još dodatnih mesta, precizirajući da se nastavlja saradnja sa privatnim vrtićima u kojima je omogućen boravak dece uz finansijsku pomoć Grada Beograda.

Kako kaže, nastavlja se rad i na daljem smanjenju liste čekanja za vrtiće na kojoj je u ovoj godini bilo oko 2.000 dece, u odnosu na 2017. kada ih je bilo oko 10.000.

Na konkursu za upis u beogradske vrtiće, koji je trajao od 30. marta do 15. maja, stigao je 20.251 zahtev.

Ove godine roditelji su mogli da konkurišu isključivo elektronskim putem za 12.702 mesta, i to za 5.777 mesta u jaslenim grupama, 2.207 mesta u vrtićkim grupama i nešto manje od 5.000 mesta za predškolce koji do sada nisu bili u sistemu.

Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, kao i ona koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u porodici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track