OTVORENA LETNJA SEZONA NA ADI CIGANLIJI: Možete da se kupate, ali evo pod kojim uslovima
Foto: AP/Darko Vojinović

počela sezona

OTVORENA LETNJA SEZONA NA ADI CIGANLIJI: Možete da se kupate, ali evo pod kojim uslovima

Beograd -

Podizanjem "plave zastave" danas je otvorena letnja sezona na Adi Ciganliji, a zbog epidemije virusa korona posetiocima tog poznatog beogradskog kupališta se preporučuje da drže distancu od dva metra i van vode i u njoj.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da je sve bilo spremno za otvaranje letnje sezone i pre nekoliko nedelja, ali da vremenske prilike to nisu dozvoljavale, te da se čekalo da se steknu potrebni uslovi kako bi kupači bili bezbedni.

Dodao je da mu je drago što je iz godine u godinu Ada Ciganlija sve posećenija ne samo za Beograđane, već i za goste prestonice, te dodao da se zato trude da iz godine u godinu obogate sadržaje i unaprede kvalitet usluga koji se pruža posetiocima.

Kako je rekao, zajedno sa menadžmentom preduzeća JP "Ada Ciganlija" urađena je revitalizacija postojećih sadržaja, sportskih terena, ulazne rampe, parking mesta...

"Omogućili smo i neke nove sadržaje koji treba da budu iznenađenje svima koji ove letnje sezone budu posetili Adu Ciganliju", rekao je Nikodijević.

Podsetio je da to beogradsko kupalište već nekoliko godina ima "plavu zastavu" koja je međunarodna potvrda kvaliteta vode, ali i bezbednosti kupača.

Kada je reč o epidemiološkim merama zbog virusa korona, Nikodijević je rekao da posetioci Ade Ciganlije, prema preporukama Zavoda za javno zdravlje, treba da drže distancu od dva metra i van vode i u njoj jer se radi o stajaćoj vodi koja se ne dezinfikuje.

"Ugostiteljima je preporučena redovna dezinfekcija inventara i držanje distance. Kupatila su obezbeđena dovoljnim brojem dezosredstava i dezobarijera tako da, ako se svako bude pridržavao mera, neće biti ugrožena bezbednost nijedne osobe. Ako se svako bude ponašao odgovorno i prema preporukama, verujem da nećemo imati problema tokom letnje sezone na Adi Ciganliji", rekao je Nikodijević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track