VESIĆ: Epidemiološka situacija u Beogradu je najteža, ali se ne razmatra UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE !
Foto: Zorana Jevtić

alarmantno

VESIĆ: Epidemiološka situacija u Beogradu je najteža, ali se ne razmatra UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE !

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesic izjavio je danas da se za sada ne razmatra uvođenje vanredne situacije u Beogradu, iako je tu većina zaraženih korona virusom u Srbiji, te je zato epidemiološka situacija u glavnom gradu najteža.

Vesić je rekao da "Beograd nije blizu donošenja takve odluke".

On je rekao da "svi moraju da nauče kako da žive i rade s korona virusom", da bi "bilo logično da oni koji ne poštuju propisane mere budu kažnjavani". Vesić je rekao da u Beogradu oko 20.000 ljudi radi u ugostiteljstvu, a 3.000 - 4.000 u tržnim centrima, smatrajući da "ne bi bilo rešenje" da se zbog epidemije korona virusa lokali zatvore, već se moraju poštovati sanitarne mere.

"U tržnim centrima nigde ne možete da uđete bez maski. To je odgovorno ponašanje", kazao je Vesić i dodao da ti cenri sami to kontrolišu.

Na pitanje da li glasanje na izborima ponovljeno danas može da doprinese širenju zaraze, Vesić je odgovorio odrečno: "Ne može da stvori dodatne probleme, na biračkim mestima se primenjuje sva predvidjena zaštita".

On je rekao da Grad Beograd "formira magacin za vanredne situacije" zato "da više ne bi bilo iznenađenja". Za taj magacin je u toku kupovina milion maski, zatim zaštitnih rukavica i odela što se plaća iz gradskog budžeta.

Kurir.rs/Beta

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track