Najnovije vesti

ŠTETA ZBOG PROTESTA U BEOGRADU VEĆA OD MILION EVRA! Vesić: Sačekajte da prođe korona, pa onda protestujte
Foto: Zorana Jevtić

SVE RAZRUŠENO I SLOMLJENO POPISANO

ŠTETA ZBOG PROTESTA U BEOGRADU VEĆA OD MILION EVRA! Vesić: Sačekajte da prođe korona, pa onda protestujte

Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da svako ima pravo da protestuje, ali da je problem što se protest organizuje u vreme kada su na snazi epidemiološke mere koje zabranjuju javno okupljanje i što postoji velika mogućnost da se većina demonstranata zarazi korona virusom.

"Bilo bi bolje da sačekaju da sve ovo prođe, pa da izraze svoj protest", poručio je Vesić i dodao da je protest deo demokratskih instrumenata i da ljudi na to imaju pravo, te da je, dok je miran, protest potpuno prihvatljiv.

"Zahvaljujem demonstrantima koji su juče čuvali svoj grad i nisu naseli na provokacije od pre tri i dve večeri. Tako treba da se ponašaju svi Beograđani prema svom gradu. Možemo različito da mislimo, ali svi treba da volimo svoj grad", rekao je Vesić gostujući na televiziji Pink, navodi se u saopštenju.

Naveo je da smo bili svedoci organizovanog uništavanja javne i privatne svojine u Beogradu, ali da se na sinoćnjem protestu, na sreću, to nije dogodilo.

"Dva dana i dve noći organizovane bande uništavale su Beograd i to autobuska stajališta, semafore, signalizaciju, kontejnere, fasade...ponašali su se prema imovini koja pripada svim građanima vandalski i nedopustivo", rekao je Vesić.

Podsetio je da je Grad popisao štetu i da vrednost uništene javne imovine iznosi 30 miliona dinara, odnosno 250.000 evra, te dodao da je Grad zbog toga podneo dve krivične prijave.

"Osim toga, lomili su i bašte kafića, izloge i uništili više od 30 privatnih automobila. Ukupna šteta je više od milion evra", rekao je Vesić.

Dodao je da će svi koji su uhapšeni i za koje bude dokazano da su učesnici ovog nasilja morati da odgovaraju i isplate pomenutih 30 miliona dinara i ocenio da ovakvo ponašanje nema nikakve veze sa merama protiv korone.

"To što su uradili je pokušaj da se napadne Skupština Srbije, da se objekat zapali i na silu preuzme vlast. To je bio organizovan pokušaj preuzimanja vlasti", zaključio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...