VOZAČI OPREZ, OKO SOKOLOVO ŠIRI SVOJ VIDIK: Od septembra nadgledaće 121 ulicu
Foto: Zorana Jevtić

povećanje mreže

VOZAČI OPREZ, OKO SOKOLOVO ŠIRI SVOJ VIDIK: Od septembra nadgledaće 121 ulicu

Beograd -

Sistem kontrole parkiranja u Beogradu "Oko sokolovo" od 1. septembra će, pored sadašnje 93 ulice, pokrivati još 28 novih ulica.

To je danas na TV Pink najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dodajući da je veća pokrivenost ulica uvedena na zahtev građana iz svih delova grada koji imaju primedbe na nepropisno parkiranje, saopštila je Gradska uprava.

On je naglasio da je veoma zadovoljan sa prve dve nedelje rada sistema, jer se time, dodaje, uveo red i zaštita savesnih vozača.

"Od 10. do 21. avgusta naši automobili napravili su oko 12,5 miliona fotografija, prešli oko 10.500 kilometara i napisali 3.284 prekršajne prijave protiv bahatih vozača. Vrednost ovih kazni je 52.565.000 dinara i ako se ima u vidu da prekršioci imaju mogućnost da u roku od sedam dana plate polovinu kazne, to znači da je sistem, osim uvođenja reda u gradski budžet, samo za dve nedelje doneo prihod od oko 225.000 evra", rekao je Vesić.

Vesić je istakao i da će vozila sistema "Oko sokolovo" od 1. septembra kontrolisati i redovno parkiranje na obeleženim parking mestima koje se plaća putem SMS-a, kao i preko pretplatnih karata za stanare.

"Na ovaj način redovno parkiranje kontrolisaće se mnogo brže i efikasnije, a kontrolora više neće biti na ovim ulicama. Ti ljudi prelaze na druge poslove", rekao je Vesić.

Dodao je i da JKP "Parking servis" zajedno s Mobilnom telefonijom Srbije radi na pripremi platforme koja bi omogućila da korisnici mobilnih mreža u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u vlasništvu Telekoma Srbija plaćaju parkiranje u Beogradu SMS-om, što sada nije moguće.

"Verujem da ćemo u narednim mesecima omogućiti i ovu pogodnost", rekao je Vesić i naveo da vozači koji imaju strane tablice ne treba da misle da ne mogu biti kažnjeni, ukoliko se nepropisno parkiraju.

Dodao je da je nekoliko godina na snazi odluka Grada Beograda da "Parking servis" vozilu sa stranim tablicama može da stavi lisice koje blokiraju točkove i istakao da će se, čim se uoči nepropisno parkiranje, biti blokirano dalje kretanje vozila dok se ne plati kazna.

Vesić je rekao i da zna da rad sistema "Oko sokolovo" podržava najveći broj Beograđanki i Beograđana, odnosno više od 84 odsto prema istraživanjima.

"Moj posao je da uvedem red i istrajaću u tome koliko god me napadali, kako oni koji su bahati, tako i opozicija koja je uvek protiv uvođenja reda", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je gostujući u emisiji Svitanje RTV Pink da će sistem kontrole parkiranja u Beogradu "Oko sokolovo" od 1. septembra pokrivati, pored sadašnje 93 ulice, još novih 28 ulica.

"Od prvog septembra ove godine "Oko sokolovo" pokrivaće novih 28 ulica što znači da će sistem raditi na 121 ulici. Nove ulice su uvedene na zahtev građana koji nam pišu iz svih delova grada i traže da sistem "Oko sokolovo" radi i u njihovoj ulici jer im je dosta bahatog parkiranja", rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track