DONACIJA ŠКOLSКOG PRIBORA ZA PREDŠКOLCE VRTIĆA „JEZERCE“ U RESNIКU
Foto: GO Rakovica

DONACIJA ŠКOLSКOG PRIBORA ZA PREDŠКOLCE VRTIĆA „JEZERCE“ U RESNIКU

Beograd -

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić danas je posetio vrtić “Jezerce” u Resniku, gde je direktorki Predškolske ustanove “Rakovica”, Radmili Aranđelović uručio donaciju u vidu 68 kompleta školskog pribora.

Reč je o donaciji iz sopstvenih sredstava koju čine kompleti sastavljeni od pernica, olovaka, flomastera, bojica, sveski, gumica i zarezača koji su namenjeni predškolcima, deci uzrasta od šest godina koji pohađaju ovaj vrtić u cilju pripremne nastave za školu.

foto: GO Rakovica

Vrtiće u Rakovici pohađa oko 4.300 dece. Vrtić “Jezerce” pohađa ukupno 331 mališan, dok u tri predškolske grupe ima ukupno 68 dece naselja Avala grad i Resnik.

U cilju povećanja kapaciteta za smeštaj rakovičkih mališana u vrtiće, osim postojećeg vrtića “Jezerce”, Grad Beograd je u ulici Edvarda Griga, ove godine otvorio i vrtić “Oblačić” u Resniku koji se nalazi u ulici Delovi 2b u blizini Osnovne škole „Кosta Abrašević“.

foto: GO Rakovica

Prva Odluka o osnivanju obdaništa u Rakovici doneta je 24. oktobra 1945. godine kada je otvoreno „Obdanište broj 20“. Pod nazivom Predškolska ustanova „Rakovica“ ustanova posluje od 1993. godine. Ove godine Ustanova obeležava 75 godina rada.

foto: GO Rakovica

Predškolska ustanova danas raspolaže sa 13 objekata (18 radnih jedinica) gde se organizuje boravak dece u 171 grupi sa upisanih oko 4.300 mališana.

U okviru Ustanove organizuje se i Pripremni predškolski program u trajanju od 4 sata sa upisanih 264 dece u 16 vaspitnih grupa. U vrtiću „Duško Radović“ u Rakovici organizuje se celodnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju.

GO Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track