DOMAĆICE, AKO STE ZAKASNILE: Karavan zimnice za vikend na Kaleniću! Prvo se sprema ajvar na smederevcu (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

gradske pijace, ulaz slobodan

DOMAĆICE, AKO STE ZAKASNILE: Karavan zimnice za vikend na Kaleniću! Prvo se sprema ajvar na smederevcu (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - U danima predstojećeg vikenda, 17. i 18. oktobra, na Kalenić pijaci će od osam do 16 sati biti održan "Karavan zimnice".

U saopštenju JKP "Gradske pijace" piše da će prvi "Karavan zimnice" u novoj sezoni početi tradicionalno pripremom ajvara na šporetu smederevcu, u 10 sati, i da će Kalenić pijaca biti prava riznica poznatih ukusa domaće zimnice pripremljene po tradicionalnoj recepturi.

Domaćice koje nisu stigle da pripreme zimnicu, predstojećeg vikenda moći će da se snabdeju kvalitetnim domaćim proizvodima, a poljoprivredni proizvođači iz cele Srbije predstaviće svoje slane i slatke specijalitete posetiocima koje, kako se navodi, očekuje bogat izbor ajvara, raznih slanih salata, kompota, sušenog voća, džemova, slatka, meda, vina, rakije i mnogih drugih proizvoda za zimsku trpezu.

Organizacijom "Karavana zimnice" preduzeće "Gradske pijace" pokazuje da u svakom segmentu brine o potrebama savremenog potrošača, ali i da predstavlja značajnu kariku u plasmanu autentičnih domaćih proizvoda, piše u saopštenju.

Podseća se da se "Pijačni karavani na beogradskim pijacama" organizuju od 2015. godine na centralno gradskim pijacama koje se nalaze u sistemu preduzeća kako bi svi sugrađani imali mogućnost kupovine najkvalitetnijih proizvoda na pijaci u svom komšiluku.

"Gradske pijace" pozivaju sve da 17. i 18. oktobra posetite Kalenić pijacu i dodaju da je ulaz slobodan.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja