POJAČANA KONTROLA Vesić: Zatvaranje objekata na 72 sata u slučaju kršenja mera
Foto: Printscreen Facebook/ Goran Vesić

VEĆINA POŠTUJE MERE

POJAČANA KONTROLA Vesić: Zatvaranje objekata na 72 sata u slučaju kršenja mera

Beograd -

Većina ugostitelja u Beogradu poštuje mere za borbu protiv širenja korona virusa, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i poručio da će se ugostiteljski objekti u kojima se ne poštuju mere zatvarati na 72 sata.

Vesić je podsetio da je republički Krizni štab, na predlog Grada Beograda i Privredne komore Srbije, doneo odluku da ugostiteljski i maloprodajni objekti, kao i objekti uslužnih delatnosti produže radno vreme do 20 sati do petka, 25. decembra.

- Medicinski deo Kriznog štaba je imao rezervu jer je smatrao da još nismo u situaciji da popuštamo s merama. Ipak, mora da se vodi računa i o radnim mestima, posebno imajući na umu da je u ugostiteljstvu zaposleno 40.000 ljudi - rekao je Vesić za televiziju K1, saopštila je Gradska uprava.

Kako je istakao, ukoliko se svi budu pridržavali mera odluka će ostati na snazi, ali ne i ako bude zloupotreba ili broj novozaraženih bude veći.

Vesić je podsetio da je do sada za pomoć privredi i stanovništvu izdvojeno šest milijardi dinara.

Napravio je paralelu sa Londonom i Zagrebom gde ne rade ni restorani ni kafići i gde je taj deo privrede "potpuno stao", dok se kod nas, kaže, nastoji da se ekonomija održi i sačuvaju radna mesta.

Vesić je podsetio i da mere podrazumevaju da kafići i restorani ne emituju muziku posle 17 sati jer je, dodaje, procena da ljudi više prilaze jedni drugima kada je muzika glasna.

Precizirao je da je od 10. avgusta bilo više od 18.000 inspekcijskih kontrola tokom kojih je izrečeno nešto više od 1.000 kazni.

- To govori da većina ugostitelja poštuje mere. Oni koji budu bahati treba da znaju da ćemo objekte zatvarati na 72 sata - poručio je Vesić, dodajući da je juče počela strožija kontrola poštovanja epidemioloških mera.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track