Beograđani, cinkarite komarce
Foto: Dimitrije Ostojić

Zavera

Beograđani, cinkarite komarce

Beograd -
Građani koji primete povećan broj komaraca treba da pozovu 011/3554-499 i prijave moguća žarišta komaraca

BEOGRAD - Sekretarijat za zaštitu životne sredine pozvao je danas sve stanovnike Beograda koji u svom okruženju primete povećano prisustvo komaraca da to prijave Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju. Građani koji primete povećan broj komaraca treba da pozovu 011/3554-499 i prijave moguća žarišta komaraca.

Takođe, bilo bi poželjno kada bi građani u svojim dvorištima i okolini uklonili stare gume, konzerve, slomljene plastične igračke, staklene posude i slične predmete koji mogu da zadrže vodu i postanu idealna staništa za razvoj larvi komaraca. Kako je objavio Beoinfo, posude za sakupljanje kišnice treba zaštititi žičanim mrežama s malim otvorima i redovno ih prazniti na dva do tri dana, a često treba menjati i vodu u bazenima ako ne cirkuliše i prekrivati ih folijama u večernjim satima.

Iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine savetuju i da se redovno menja voda u posudama koje služe za pojenje domaćih životinja, da se proveri da li voda u olucima ili iz većih saksija nesmetano otiče i da se ako postoji ravan krov, proveri da li se na njemu zadržava voda nekoliko dana posle kiše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track