odustao od evropskih metropola

IRAČANIN MUSTAFA ZA 4 GODINE POSTAO PRAVI BEOGRAĐANIN: Našao je posao, naučio srpski i sad pravi sarme (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Iračanin Mustafa Alhanin pre više od četiri godine napustio je rodni Bagdad i krenuo na put ka boljem životu.

Preko Turske, Grčke i Makedonije, malo peške, a malo uz pomoć organizovanih krijumčara, dokopao se Beograda i Karađorđevog parka.

- U maju sam došao u ovaj park. Tu sam stigao i onda u kamp i tu sam bio godinu dana. Onda sam našao posao i počeo da živim normalno. Sad sam u Krnjači - ispričao je Mustafa za Kurir televiziju.

Danas, Mustafa je pravi Beograđanin. Odustao je od evropskih metropola i svoj mir je pronašao u našoj zemlji. Naučio je naš jezik, našao posao, a nedavno i suprugu.

- Kad sam radio u Iraku bio sam pica majstor. To volim i to sam hteo da radim. Radim već deset godina sigurno, od svoje 16-17. godine - navodi izbeglica.

Kako kaže, vrata mu je otvorila gazdarica jednog beogradskog restorana. U početku je radio na engleskom jeziku, pravio je samo stvari koje je znao od ranije, a onda je proširio jelovnik. Sada osim pice zna da pripremi i sarme, lazanje i gulaš, a i rečnik je obogatio pa umesto nekadašnjeg osnovnog pozdrava sada može lepo da komunicira, a čeka i srpsko državljanstvo.

- Prve reči koje sam naučio bile su dobro jutro, dobar dan, kako si, šta radiš. Bilo je teško, ali malo po malo posle godinu dana mi je bilo lakše da pričam sa ljudima - zaključio je Mustafa.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track