ISTRAGA U TOKU

VRTIĆU IZ PAKLA SLEDI ODUZIMANJE LICENCE? Za maltretiranja dece moguća MAKSIMALNA kazna? (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Snimak iz vrtića "Zamak"u Beogradu šokirao je Srbiju. Vaspitačica psihički i fizički maltretira decu, koja neutešno plaču. Video je roditeljima razjasnio zašto ih deca ujutru mole da ih ne ostavljaju u vrtiću i zašto se mališani kući vraćaju istraumirani.

Preplašena deca vrište, vaspitačica ih baca na pod, vuče, pritiska, zatvara u "samicu" i, dok mališani neutešno plaču, neprestano viče na njih. Šokantan snimak objavljen na Tviteru nastao je u voždovačkom vrtiću "Zamak". Roditelji dece nisu hteli pred kamere, međutim Milorad Kovačević, čiji unuk pohađa ovu ustanovu tvrdi da je snimak namešten.

- Decu smo poverili njima i imam puno poverenje u njih. Šta se dešava unutra i ko šta hoće da im namesti, to zaista ne mogu da kažem. Sutra imamo roditeljski sastanak sa njima, pa ćemo videti o čemu se tu radi - kaže Milorad Kovačević, deka jednog od mališana koji pohađa ovaj vrtić.

Prosvetna inspekcija u ovu ustanovu poslata je po hitnom postupku, kako bi se prekontrolisao rad i uslovi u kojima se čuvaju deca.

Slavko Gak iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu kaže da ovakve stvari ne samo da su nedopustive, već su i kažnjive.

- Kada se ustanove činjenice i kako je do ovakvog postupanja jednog vaspitača došlo svi u lancu odgovornosti će svakako biti sankcionisani i kažnjeni. Maksimalna moguća kazna jeste oduzimanje licence ustanovi. Sve drugo, neprofesionalno postupanje i fizičko nasilje je nadležnost nekih drugih organa, a to su policija i tužilaštvo - navodi Slavko Gak.

Iz vrtića su se oglasili samo kratkom tvrdnjom da se na rad vaspitačica do sada niko nije žalio.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track