GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Na NBG nove rampe za osobe sa invaliditetom, za Beograd bez barijera
Foto: Beoinfo

1 od 72

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Na NBG nove rampe za osobe sa invaliditetom, za Beograd bez barijera

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić boravio je jutros u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu gde je obišao mesto na kojem su postavljenje rampe za osobe sa invaliditetom.

Kazao je da je to samo jedna od 72 rampe za osobe sa invaliditetom koje su postavljene prethodne godine u okviru projekta "Beograd bez barijera" i čija je, kako je naveo, vrednost 20 miliona dinara.

On je rekao da je od 2015. do danas postavljeno 500 rampi.

- One omogućavaju osobama sa invaliditetom da se lakše kreću i brže i lakše obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Takođe, rampe pomažu i starijim licima i onima sa decom, tako da je vrlo jasna i očigledna potreba za ovakvim stvarima i nadalje - rekao je gradonačelnik.

Radojičić je naveo da je posao realizovan preko JKP "Gradsko stambeno", koje u svojoj nadležnosti ima oko 14.000 zgrada.

Dodao je da se nastavlja sa daljom realizacijom projekta i da Grad planira da uloži 90 miliona dinara u idućem periodu.

Upitan da prokomentariše javni poziv građanima da se uključe u davanje inicijativa i predloga za uređenje javnih gradskih površina, kaže da je posredi inicijativa gradskog urbaniste.

- Svi sugrađani koji vide prepreke i barijere na javnim gradskim površinama mogu da pošalju svoje predloge i na mestima koja su prepoznali kao prepreke uradićemo idejna rešenja, spremiti tehničku dokumentaciju i projekat. Na taj način ćemo širi centar grada na gradskim površinama osposobiti i za osobe sa invaliditetom - rekao je gradonačelnik.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track