VESIĆ O NACRTU PLANA KVALITETA VAZDUHA: Izmenjeni plan od danas na javnoj raspravi
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

pripremio gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine

VESIĆ O NACRTU PLANA KVALITETA VAZDUHA: Izmenjeni plan od danas na javnoj raspravi

Beograd -

Nacrt plana kvaliteta vazduha u Beogradu, koji je pripremio gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, od danas se ponovo nalazi na javnom uvidu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Podsetio je da se taj plan nalazio na javnom uvidu između 15. i 30. januara i da su u tom roku svi koji su želeli mogli da daju svoje primedbe koje su, dodao je, razmatrane u skladu sa zakonom.

Vesić je za Tanjug naveo da je u tom javnom uvidu stiglo 35 primedbi od organizacija i pojedinaca, da su dve stigle neblagovremeno, te da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine sve primedbe razmotrio zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, sa kojim se plan priprema.

Dodao je da su petog marta svi koji su poslali primedbe blagovremeno obavešteni o tome šta je od njihovih primedbi uvršćeno u revidirani plan, koji se od danas nalazi na novoj javnoj raspravi.

"Pošto smo sve koji su podneli primedbe obavestili o tome šta smo prihvatili, danas se taj izmenjeni plan nalazi na javnoj raspravi. Objavljen je na sajtu Skupštine grada Beograda i u narednih 15 dana biće otvoren za sve pojedince i organizacije koji će ponovo moći da dostave svoje primedbe", rekao je Vesić.

Naveo je da će se, kada bude završen ponovni javni uvid, utvrditi definitivni Nacrt plana kvaliteta vazduha u Beogradu koji će, dodao je, biti dostavljen Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.

"Sve pojedince i organizacije koji tokom prvog uvida nisu znali ili se nisu organizovali da pročitaju plan i daju svoje primedbe pozivam da u ovom izmenjenom planu, u kojem je prihvaćen deo primedbi onih koji su ih podneli, daju primedbe jer je svima nama interes da imamo dobar plan kvaliteta vazduha na teritoriji Beograda, da to uradimo zajedno i da kasnije, sprovodeći taj plan, svi doprinesemo da kvalitet vazduha u gradu bude bolji", dodao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track