GRADSKI SEKRETAR GAK: Situacija u predškolskim ustanovama stabilna, prati se iz časa u čas
Foto: Shutterstock

proces rada nije bio ugrožen

GRADSKI SEKRETAR GAK: Situacija u predškolskim ustanovama stabilna, prati se iz časa u čas

Beograd -

BEOGRAD - Situacija u predškolskim ustanovama je stabilna i prati se iz časa u čas, kaže gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Stanislav Gak i dodaje da broj prisutne dece zavisi od epidemiološke situacije.

"Ove nedelje je dolaznost smanjena i iznosi oko 45 odsto. Mi smo naglasili roditeljima da, ako postoji mogućnost da dete boravi kod kuće, da tako i bude", rekao je Gak za Prvu TV. Gak je rekao da nijedan slučaj korona virusa do sada nije izmakao kontroli.

"Korona nas nije iznenadila, ona je tu. Od maja, kad su se otvorile ustanove, uz poštovanje mera, stalnu komunikaciju, pratili smo svaki slučaj, nebitno da li se radilo o detetu, roditelju ili zaposlenima. U najkraćem mogućem roku smo dobijali sve informacije o tome kako treba da postupamo i toga smo se držali", naveo je Gak.

Ukazao je da je bilo slučajeva da su zaraženi zaposleni i deca, ali je naglasio da proces rada nije bio ugrožen.

Što se tiče imunizacije zaposlenih u predškolskim ustanovama, Gak je rekao da je manje od 2.000 ljudi vakcinisano u tim ustanovama. "Oni su prioritet i treba da se vakcinišu", naglasio je Gak. Prema njegovom mišljenju, prazne učionice i ustanove predstavljaju mnogo veći problem od korona virusa.

"Konkurs za upis kreće 29. marta i trajaće do 14. maja, a prijavljivanje se vrši preko e-uprave. Aplikacija za prijavu je trenutno obustavljena, a ponovo će se pokrenuti kad Grad Beograd objavi broj slobodnih mesta. Čini se sve kako bi se proširili kapaciteti", zaključio je Gak.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track