VESIĆ URUČIO KLJUČEVE: Beograd donirao auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici (FOTO)
Foto: Beoinfo

intenzivna saradnja

VESIĆ URUČIO KLJUČEVE: Beograd donirao auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

Beograd -

Grad Beograd donirao je auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici, a ključeve vozila gradonačelniku severnog dela Kosovske Mitrovice Aleksandru Spiriću danas je uručio zamenik gradonačelinika Goran Vesić.

Vesić je rekao da je grad Beograd intenzivirao saradnju sa Kosovskom Mitrovicom, a u proteklom periodu napravljene su dve zgrade sa 40 stanova za izbegla lica, kao i park u centru grada.

auto-dizalica, donacija, Kosovska Mitrovica
foto: Beoinfo

"Obezbedili smo tri komunalna vozila, a ovo je četvrto. Trudimo se da pomognemo našim građanima na KIM, kako bi bolje uredili svoju zajednicu i siguran sam da zajedno to možemo da uradimo", rekao je Vesić i najavio da će dva grada uskoro potpisati Povelju o bratimljenju.

Poručio je da je Beograd glavni grad svih Srba ma gde oni živeli i da zato ima obavezu da im pomaže, a posebno narodu na Kosovu i Metohiji koji je, kako ističe, najugroženiji.

Dodao je da Srbi na KiM nemaju drugu pomoć, ni od međunarodne zajedice ali ni od privremenih institucija u Prištini čija je to obaveza.

"Njihov cilj je da isteraju naše ljude, a ne da im pomognu. Na čitavoj planeti postoji jako mali broj ljudi kojima su ugrožena prava kao što su našem narodu na KiM i zato imamo posebnu obavezu da im pomognemo", naglasio je Vesić.

auto-dizalica, donacija, Kosovska Mitrovica
foto: Beoinfo

On je rekao da se Beograd trudi da pomogne i drugim opštinama na KiM, na različite načine kao što su pozorišta, predstave kao i organizacija dolaska dece u druge delove Srbije.

"Glavni grad platio je boravak na Tari za oko 300 dece kako bi i ona, poput ostale dece, provela mirno vreme, igrajući se i ne razmišljajući o problemima", rekao je Vesić.

Gradonačelnik severnog dela Mitrovice Aleksandar Spirić zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koji se, kako kaže, trude da se život Srba na KiM poboljša.

auto-dizalica, donacija, Kosovska Mitrovica
foto: Beoinfo

"Ova donacija potvrda je bratske ljubavi grada Beograda prema Kosovskoj Mitrovici", rekao je Spirić.

Naglasio je da iz Beograda svakodnevno stiže pomoć i u zbrinjavanju mladih bračnih parova interno raseljenih na KiM, i da donacije Srbije jačaju srpske instucija koje su, kako kaže, ključ opstanka u južnoj pokrajini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track