OGROMNI PITON NA TRAVNJAKU BEO ZOO VRTA ŠOKIRAO POSETIOCE: Evo šta je pozadina nesvakidašnjeg prizora i da li je zmija pobegla
Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

neverica

OGROMNI PITON NA TRAVNJAKU BEO ZOO VRTA ŠOKIRAO POSETIOCE: Evo šta je pozadina nesvakidašnjeg prizora i da li je zmija pobegla

Beograd -

Beogradski zoološki vrt demantovao je navode da je burmanski piton koji je snimljen kako slobodno šeta travnjakom pobegao iz reptilijuma.

Na društvenim mrežama, podsetimo, juče se pojavio kratak snimak burmanskog pitona dugačkog oko dva metra koji se slobodno šeta travnjakom Beogradskog zoo vrta.

Odmah se se pojavile spekulacije da je zmija pobegla, ali to nije bio slučaj.

- U pitanju je standardna procedura. Kad je sunčano vreme radnici iznose pitone u kontrolisanom prostoru napolje. Izvuku ih iz terarijuma i napolju su uz nadzor radnika - rekao je portparol zoo vrta Andrej Manojlović.

00:14

PITON POBEGAO IZ BEOGRADSKOG ZOO VRTA: Građani u panici posmatrali ZMIJU DUGU 2 METRA

Navodi da je ta priča od strane nekih medija predstavljena tako "radi klikova".

- Ovde nije reč ni o čemu dramatičnom. Ništa nije tajno već se radi godinama, a dobro je za zdravlje zmije. Piton Uroš je bezopasna zmija - kazao je Manojlović.

Direktor Srboljub Aleksić potvrdio je za medije da je u pitanju "redovna letnja aktivnost" i istakao da "pitonima prija izlazak na travnate površine".

Aleksić je objasnio da su pitoni u zoo vrtu pitomi, ali je istakao da ne dozvoljavaju da im ljudi prilaze, barem ne bez prisustva zaposlenih.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track