SVEDOČENJE VOZAČA ČIJI AUTOBUS IZGOREO NA ZVEZDARI: Molio sam boga da stignu vatrogasci, da je zahvatilo naftu EKSPLODIRALO BI
Foto: čitalac Kurira

vatra buknula na liniji 79

SVEDOČENJE VOZAČA ČIJI AUTOBUS IZGOREO NA ZVEZDARI: Molio sam boga da stignu vatrogasci, da je zahvatilo naftu EKSPLODIRALO BI

Beograd -

"Molio sam boga da stignu vatrogasci, da ne uhvati naftu! Da se to desilo, eksplodiralo bi! Tu su kuće, ovde pored vrtić! Tu su i zgrade, automobili..." - ispričao je vidno potresen vozač Dobrivoje M., čiji se autobus tokom pre podeva zapalio i potpuno izgoreo, svestan da je moglo biti ozbiljnijih posledica.

Zahvaljujući trezvenoj reakciji vozača i brzoj intervenciji vatrogasaca, nije bilo povređenih u požaru koji se dogodio jutros oko 10 sati na liniji 79 privatnog autobuskog prevoznika, na autobuskom stajalištu, ispred vrtića u Ulici Matice srpske, na Zvezdari.

autobus, zapalio se autobus
foto: čitalac Kurira

Prema rečima vozača autobusa, osetio se miris paljevine, a putnici su povikali da se nešto dimi.

On je otvorio sva vrata, rekao putnicima da izađu i zgrabio aparat za gašenje požara, dok je zvao vatrogasce. Prema njegovim rečima, jedan aparat nije ništa značio.

I kofama vode gasili zapaljen autobus

Kada je stigao kolega sa još jednim aparatom, već je bilo kasno. Plamen je zahvatio čitav autobus. Putnici su stali dalje ispred autobusa i gledali šta se događa, dok je jedan stanovnik obližnje zgrade pritekao u pomoć sa kofama vode.

Međutim, vatrogasna služba je brzo reagovala, te je sa dva vozila požar ugašen, pre nego što je vatra zahvatila rezervoar, što je bila i najveća bojazan vozača.

autobus, zapalio se autobus
foto: čitalac Kurira

Uzrok je bio klima uređaj, rekao je vozač sa sigurnošću. On je objasnio da se dešava da se kajševi od klime pregreju i da to može dovesti do požara.

Kako kaže, već je imao iskustva sa vatrom u autobusu, ali državni autobusi imaju veće aparate za gašenje požara, kojima je moguće rešiti problem, što mu se i ranije dešavalo.

Odmah nastavio da radi, bez pregleda

S obzirom da su svi putnici odmah napustili vozilo i da nije bilo povređenih, tako da hitna pomoć nije intervenisala.

Međutim, vozač je tek nakon što je sve prošlo osetio mučninu i glavobolju, verovatno zbog dima i sredstva za gašenje vatre, sa kojima je bio u direktom kontaktu. Odbio je pregled lekara, jer kako kaže, mora da nastavi da radi.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track