Bolji uslovi za boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju na Starom gradu!
Foto: Opština Stari Grad

Bolji uslovi za boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju na Starom gradu!

Beograd -

U toku su radovi na rekonstrukciji objekta Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, koji se nalazi na opštini Stari grad. Radove su obišli Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

„Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu je započeo rekonstrukciju trenutno na pet objekata socijalne zaštite, u pitanju je Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu, zatim boravak za decu sa smetnjama u razvoju na Starom gradu, Klub za najstarije sugrađane u Sopotu, gradski Centar za socijalni rad u Rakovici i Prihvatilište u Zvečanskoj ulici” izjavila je Gradska sekretarka Nataša Stanisavljević. Ona je dodala da da će Dnevni boravak na Starom gradu dobiti neuporedivo bolje uslove, jer radovi obuhvataju kompletnu zamenu podova, krečenje, zamenu električnih instalacija, kao i unutrašnje i spoljne stolarije. „Ukupni građevinski radovi iznosiće oko 2 miliona dinara. I pored toga, ono što je nama glavni cilj i zašto ovo radimo, jeste da Grad Beograd obezbedi najbolje moguće uslove za naše korisnike” izjavila je Stanisavljević.

Stari Grad
foto: Opština Stari Grad

U objektu koji se renovira boravi oko 26 korisnika, koji imaju mogućnost da provode vreme u ovom boravku od 6 časova ujutru do 18 časova popodne. Prijavu za korišćenje usluga boravka roditelji podnose Centru za socijalni rad, a sama prijava nije ograničena na određeni vremenski period već deca i mladi mogu koristiti usluge boravka sve dok postoji potreba. „Mi i kad pravimo ove planove uvek slušamo i ono što nam roditelji kažu, tako da je ovde postojala i velika inicijativa naravno samih roditelja, ali i opštine Stari grad koja je ovo kandidovala kao jedan od svojih predloga šta bi voleli da se poboljša kada je u pitanju socijalna zaštita na opštini Stari grad” izjavila je Gradska sekretarka Nataša Stanisavljević.

Stari Grad
foto: Opština Stari Grad

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović dodao je da mu je zadovoljstvo što se upravo na Starom gradu sređuje objekat nemenjen deci i omladini sa smetnjama u razvoju, te da se zahvaljuje Gradu Beogradu i nadležnom Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na prihvatanju inicijative opštine. „Mi smo razgovarali o tome kako da i u narednom periodu povećamo kapacitete i konstatovali smo da je potreban i novi prostor, jer želimo da brinemo na jedan odgovoran način o svim kategorijama društva.Tako da smo mi već sada započeli jedan proces i ja se nadam da ćemo u narednom periodu imati i dodatne objekte koje ćemo sređivati, adaptirati, kako bi građani Starog grada, koji imaju potrebu da koriste ove objekte, imali najbolje moguće uslove” izjavio je Marjanović. Radovi na rekonstrukciji objekta trajaće oko 45 dana, a Grad Beograd uložiće u radove oko 2 miliona dinara.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track