Dom kulture u Guncatima postaje vrtić

Adaptacija

Dom kulture u Guncatima postaje vrtić

Beograd -
Predviđene radove finansira grad Beograd, a po završetku adaptacije predškolcima će biti na raspolaganju dve prostorije za boravak dece, novi sanitarni čvorovi, prihvatna kuhinja, kao i uređeno dvorište

BEOGRAD - Prostor Doma kulture u barajevskom selu Guncati, površine 180 kvadratnih metara, biće kompletno adaptiran i saniran za potrebe dece predškolskog uzrasta.

Predviđene radove finansira grad Beograd, a po završetku adaptacije predškolcima će biti na raspolaganju dve prostorije za boravak dece, novi sanitarni čvorovi, prihvatna kuhinja, kao i uređeno dvorište.

– Opština Barajevo je deo doma kulture koji je bio van upotrebe i nije bio na čast i lepotu samom selu Guncati dala na korišćenje Predškolskoj ustanovi „Poletarac”. Izvođač radova je izabran, tako da ćemo u Guncatima dobiti objekat koji će biti dostupan deci mlađeg vrtićkog uzrasta od tri godine do polaska u školu.

Učionički prostor koji smo koristili za pripremni predškolski program biće vraćen školi, tako da će oni moći da sprovode svoje aktivnosti. Sličan vrtić dobio je i Meljak u opštini Barajevo i, iako je reč o vrtićima manjih površina u kojima boravi od 30 do 40 dece, oni i te kako znače meštanima ovih naselja, jer ne moraju da voze decu do najbližih velikih vrtića u svojoj opštini – kaže za Beoinfo Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Direktor PU „Poletarac” Nebojša Veljović rekao je da će po završetku radova u vrtiću u Guncatima boraviti oko 20 predškolaca, dok će u Meljaku prijem nove dece početi od septembra.

– Roditelji su ranije decu iz Meljaka morali do vode do Rajnca, udaljenog oko osam kilometara, tako da smo otvaranjem ovog vrtića i adaptacijom Doma kulture u Guncatima rešili dva za nas zaista velika problema – napominje Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track