NI REČ DA KAŽE: Saslušan još jedan investitor iz Vidovdanske gde se prilikom kopanja temelja URUŠILA ZGRADA
Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

zakazano ispitivanje svedoka

NI REČ DA KAŽE: Saslušan još jedan investitor iz Vidovdanske gde se prilikom kopanja temelja URUŠILA ZGRADA

Beograd -

Pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom danas je saslušan još jedan investitor osumnjičen za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici.

- Investitor se branio ćutanjem. Zakazano je ispitivanje svedoka koje će biti 14. oktobra. U daljem postupku biće građevinsko-tehničko veštačenje nakon čega će biti doneta odluku o daljem toku postupka - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Prethodno je početkom septembra saslušan i investitor B.S. koji se takođe sumnjiči za odgovornost zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula. On je tvrdio da "nije kriv" i naveo da je "radio sve po propisima" odnosno da je imao angažovane izvođače radova. Na pitanja nije hteo da odgovara.

Izvođač koji je pred tužiocem bio početkom septembra istakao je da je bio u pregovorima za posao, ali da nije izvodio radove. Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte bezbednosti.

Tužilaštvo je nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja dela zgrade.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

(Kurir.rs/Blic)

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track