POPLAVA U SOLITERU, VENTIL NA RADIJATORU SAMO IZLETEO: Voda bila do članaka, kvar poplavio stanove u Novom Beogradu!
Foto: Shutterstock

SVU ŠTETU MORAĆE DA PLATE SAMI

POPLAVA U SOLITERU, VENTIL NA RADIJATORU SAMO IZLETEO: Voda bila do članaka, kvar poplavio stanove u Novom Beogradu!

Beograd -

BEOGRAD - Prethodnih dana stanari solitera u Jurija Gagarina 253 na Novom Beogradu, žive u strahu. Zasad neutvrđeni kvar na grejnim instalacijama napravio je poplavu u nekoliko stanova, kada su procurili radijatori.

Iako su radnici "Beogradskih elektrana" na teren izlazili nekoliko puta, kvar nije potpuno otklonjen jer u pojedinim stanovima voda još teče. Da nevolja bude veća, svu štetu, po svemu sudeći, stanari će morati sami da nadoknade, pišu Novosti.

radijator, grejanje
foto: Shutterstock

Kako je ispričala Aleksandra Mitić, jedna od vlasnica oštećenog stana, sve je počelo još 24. oktobra, u ranim jutarnjim satima, kada su stanari čuli buku u podstanici. Upravnik stambene zajednice odmah je prijavio problem dispečerskom centru preduzeća. Radnici su došli, ali kakvi su radovi obavljeni, nije poznato.

- U ranim jutarnjim satima narednog dana u mom stanu se izlio radijator - priča Aleksandra. - Voda nam je bila do članaka, i prava je sreća da kablovi nisu bili uhvaćeni inače bismo verovatno stradali. Radnici su došli, pregledali stanje, zatvorili vodu u oštećenom radijatoru i rekli mi da moram o svom trošku da kupim novi radijator, njima platim 5.000 dinara za radove, jer to nije njihova nadležnost.

U istom trenutku kada se ova havarija dogodila, sa istim problemom suočile su se i komšije iz prizemlja. Narednog dana, ventil sa radijatora izleteo je u stanu na sedmom spratu, a onda je voda napravila štetu u još tri stana u vertikali.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track