POSLE 80 GODINA BADNJAK UNET U STARI DVOR Ovog običaja nije bilo u Skupštini grada još od Drugog svetskog rata (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Goran Vesić

Prisustvujemo istorijskom činu

POSLE 80 GODINA BADNJAK UNET U STARI DVOR Ovog običaja nije bilo u Skupštini grada još od Drugog svetskog rata (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uneo je danas sa saradnicima badnjak u zgradu Starog dvora i čestitao građanima Badnji dan i predstojeći Božić.

Vesić je istakao da se badnjak u Stari dvor unosi prvi put od Drugog svetskog rata.

- Prisustvujemo istorijskom činu jer posle 80 godina unosimo badnjak u Skupštinu grada. Današnji čin je dokaz da se grad i država vraćaju tradiciji, naravno koračajući u budućnost – naveo je zamenik gradonačelnika.

On je podsetio da je Božić je najradosniji hrišćanski praznik – dan koji približava Boga čoveku i dan koji slavi ljubav, toleranciju i mir, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

Još jedan Božić bez lomljenja česnice ispred Hrama Svetog Save, ali će dukati ipak biti podelji, evo i kako

– Srećan sam jer smo uspeli da pronađemo meru, poštujući veru i tradiciju, a istovremeno da se kao grad ubrzano razvijamo. Slaveći Božić, mi poštujemo praznike i svih drugih građanki i građana Beograda koji su druge veroispovesti. Kao što oni sa nama slave naš praznik, mi sa njima slavimo i njihove praznike. Tako Beograd ujedinjen u svojim različitostima poštuje svoju tradiciju i ubrzano se razvija – naveo je Vesić.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski urbanista Marko Stojčić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, te članovi Gradskog veća, gradski sekretari i predstavnici javnih preduzeća. Unošenju badnjaka je prisustvovalo i sveštenstvo Vaznesenjske crkve.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track