Deco, provedite dan u prirodi i istražimo zajedno koje se sve biljne vrste nalaze u prirodi oko nas
Foto: Kurir/Zorana Jevtić

Edukativna radionica “Skrivena blaga botanike”

Deco, provedite dan u prirodi i istražimo zajedno koje se sve biljne vrste nalaze u prirodi oko nas

Beograd -

Istražimo zajedno

Edukativno- zabavna radionica "Skrivena blaga botanike", namenjena starijim osnovcima, biće održava u sledeću subotu 29. oktobra u Institutu za botaniku i Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U ovoj oazi, u kojoj se, inače, gaji čak 2.000 biljnih vrsta iz čitavog sveta, deca od 6. do 8. razreda osnovne škole moći će da na kreativan i zanimiljiv način razmišljaju o značaju očuvanja životne sredine I njenom uticaju na zdravlje svih nas. Ideja edukativne radionice je da se kroz igru i druženje u prirodi, deca upoznaju sa svim benefitima zdrave životne sredine.

edukativna radionica, Skrivena blaga botanike
foto: Kurir/Zorana Jevtić

U okviru radionice “Skrivena blaga botanike“ oni će imati priliku da, u trajanju od dva sata, bliže upoznaju autohtone biljke Srbije, kao i skrivene dragulje botanike, dok će primenom savremenih tehnologija, aplikacija i programa otkriti detalje i zanimljivosti o endemičnim i reliktnim vrstama biljaka.

edukativna radionica, Skrivena blaga botanike
foto: Kurir/Zorana Jevtić

Radionicu za školarce na temu značaja očuvanja životne sredine i odgovornog ponašanja svakog pojedinca u okviru projekta „Beogradska ekolucija, koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine organizuju udruženje „Amikus“ u saradnji sa kompanijom „Adria Media Group“.

Beograd, grb, Grb Beograda
foto: Beograd.rs

Grad Beograd, Gradska uprava

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Tekst je objavljen u sklopu Projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track