EVO KAD JE BESPLATNO PARKIRANJE U ZONAMA U BEOGRADU: Zna se kako će raditi prodavnice i tržni centri (FOTO)
Beograd, parking / Ilustracija, Foto: Kurir/T.Ilić

praznično

EVO KAD JE BESPLATNO PARKIRANJE U ZONAMA U BEOGRADU: Zna se kako će raditi prodavnice i tržni centri (FOTO)

Beograd -

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se sutra, u petak, 11. novembra. Zato će javni prevoz saobraćati po subotnjem redu vožnje, a parking će u zoniranim delovima grada Beograda biti besplatan.

Od subote, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu, saopštio je Parking servis.

Parking
Parkingfoto: Tatjana Stamenković

Prodavnice i marketi radiće uobičajeno, tržni centri do 22.00 kao uvek, a i sve gradske pijace.

Što se rada pošti tiče, na državni praznik većina pošta u Beogradu neće biti otvorena za korisnike. U petak će dežurati dve poslovnice - Glavna pošta u Takovskoj i pošta na aerodromu Nikola Tesla, koje će raditi uobičajeno, non-stop. A osim njih, vrata za građane će biti otvorena i u dežurnim poštama koje se nalaze u beogradskim tržnim centrima.

Glavna pošta
Glavna pošta foto: Stefan Jokić

Što se gradskih, prigradskih i lokalnih linija javnog prevoza tiče, one će u petak saobraćati po redu vožnje za subotu. Vozila na minibus ekspres linijama neće saobraćati tog dana, osim na liniji A1 (Trg Slavija - Aerodrom "Nikola Tesla"), na kojoj će biti primenjen red vožnje za radni dan. JKP "Parking servis" neće naplaćivati parking u zoni, dok će šalteri ovog preduzeća za rad sa strankama biti zatvoreni. Sve javne garaže biće otvore na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

autobus, gsp
foto: Kurir

Apoteke dežuraju. Naime, ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i za svaki praznik, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Dr Đorđa Kovačevića 27.

Kurir.rs / Novosti

Bonus video

01:47

Ovako građani Srbije obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja