IVAN SA NBG OČAJAN, LOPOVIMA SVE ČEŠĆA META OVA MARKA AUTOMOBILA! "Na parkingu me zateklo neprijatno iznenađenje, veoma su brzi!"
Foto: Filip Plavčić

IVAN SA NBG OČAJAN, LOPOVIMA SVE ČEŠĆA META OVA MARKA AUTOMOBILA! "Na parkingu me zateklo neprijatno iznenađenje, veoma su brzi!"

Beograd -

Mesecima unazad vlasnici automobila u Beogradu nesvesno su učesnici lutrije u kojoj izabrani završe praznih rezervoara.

Naime, kako tvrde čitaoci Kurira, već duži vremenski period u Beogradu su na meti organizovane grupe lopova automobili sa slabijom zaštitom rezervoara. Na meti kradljivaca mahom su vozila "fiat punto", a lopovi su posebno aktivni po novobeogradskim parkinzima.

"Jesenas sam jednog jutra ostavio kola na parkingu kod Sava centra, a uveče me je zateklo neprijatno iznenađenje. Zaštitni čep sa rezervoara mi je bio polomljen, a goriva u automobilu mi je ostavljeno tek toliko da nisam morao da idem do prve pumpe sa kanisterom. Mislio sam da će biti dovoljno samo da izbegavam da ostavljam automobil na toj lokaciji, ali mi se identično neprijatno iskustvo dogodilo pre nekoliko nedelja i na Bežaniji", počeo je priču Novobeograđanin Ivan za Kurir.

auto, Punto
foto: Kurir

Na meti lopova su uglavnom automobili na većim parkinzima.

"Kada sam se u razgovorima sa prijateljima požalio na neprijatnost koju sam doživeo shvatio sam da nisam usamljen i da je ovo problem sa kojim se susreće većina vlasnika "punta" i automobila sa sličnom, slabom zaštitom rezervoara. Komšija mi se požalio da je pet puta prolazio kroz istu situaciju kao i da je u očaju prestao da je kupuje zaštitni čep. Lopovi se ne libe da gorivo ukradu ni sa prometnih parkinga što govori o njihovoj brzini i verziranosti."

Na društvenim mrežama u prethodnom periodu već su se javljali vlasnici automobila sa sličnim problemom, a naš sagovornik istakao je njegov odgovor na bahate lopove.

"Mesecima unazad ne sipam gorivo za više od 1000 dinara. Od druge krađe praktično konstantno vozim automobil na rezervi jer ne vidim alternativu. Jednom sam platio ceh tome, i po dolasku na odredište ostao bez goriva te sam morao da idem na benzinsku pumpu peške. Ipak, draže mi je i to nego da nekome poklonim litre i litre benzina", istakao je jedan od oštećenih.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track