ZEMUNSKE TAMBURICE NA SVETSKI DAN MUZIKE: Ljubitelji muzike napunili gledalište gardoške scene
Foto: Beoinfo

Zemunske promenade

ZEMUNSKE TAMBURICE NA SVETSKI DAN MUZIKE: Ljubitelji muzike napunili gledalište gardoške scene

Beograd -

Zemunski tamburaški orkestar predstavio se publici koncertom "Zvuci tambure" sa prepoznatljivim repertoarom u originalnim aranžmanima na Letnjoj sceni Gardoš, u okviru nove stalne opštinske manifestacije u oblasti kulture pod nazivom "Zemunske promenade", saopšteno je iz Opštine Zemun.

Ljubitelji ove vrste muzike napunili su gledalište gardoške scene, a dobro uvežban orkestar se potrudio da sa svojim gostima, pevačicama Vesnom Dimić i Biljanom Petković, pevačem Mirkom Rosićem Pagijem, glumcem Branislavom Tomaševićem i kantautorom Milanom Ignjatovićem Rarijem publici podari najlepše bisere klasike, starogradske i tamburaške muzike.

Predsednik Skupštine opštine Zemun Miroslav Gajić tom prilikom istakao je da opština, izdvajajući sredstva za ovakve događaje, želi da nastavi u maniru dobrog duha druženja koji su Zemunci negovali sa kraja 19. veka, sa pevačkim društvima i pozorišnim družinama, predstavama i kermesima, dobrotvornim zabavama po kojima je Zemun bio prepoznatljiv.

Cilj ove manifestacije, koja se prvi put održala pod otvorenim nebom, jeste očuvanje muzičkog nasleđa Zemuna, negovanje starih vrednosti i pružanje savremene ponude kvalitetnog muzičkog života u Zemunu, uz koncerte tamburaške i klasične muzike tokom kalendarske godine. Zemunske muzičke svečanosti u različitim formama deo su kulturnog nasleđa od 1961. godine.

Кoncert je održan pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun i u organizaciji Кluba matične kulture, koji su na ovaj način obeležili i Svetski dan muzike.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track