ŠAPIĆ: Havarija na Bežanijskoj kosi izazvana istraživanjima radi proširenja Gandijeve ulice
Foto: Grad Beograd

Predsednik Privremenog organa grada Beograda

ŠAPIĆ: Havarija na Bežanijskoj kosi izazvana istraživanjima radi proširenja Gandijeve ulice

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je havarija koja se u subotu uveče dogodila na vodovodnoj mreži na Bežanijskoj kosi izazvana geo-mehaničkim istraživanjima koje je sprovodilo Javno preduzeće "Putevi Beograd" u svrhu proširenja Gandijeve ulice.

"Dovodna cev bila je problem. "Putevi Beograda" su radili istraživanja tla u svrhu proširenja Gandijeve ulice na Novom Beogradu. Jedno vreme tri beogradske opštine, Surčin, Novi Beograd i Zemun nisu imale vodu, ali uspeli smo u rekordnom roku da saniramo štetu", rekao je Šapić nakon obilaska rekonstruisane Ulice Mije Kovačevića.

Šapić je ocenio da je današnji završetak rekonstrukcije Ulice Mije Kovačevića najbolji primer kako treba da se radi u gradu Beogradu i da kvalitetni radovi mogu da budu završeni u roku i u skladu sa obećanjima.

"Imamo sada po tri trake sa obe strane, a stavićemo i stubiće kako bismo obezbedili trotoar. Saobraćaj nije bio zaustavljen, samo su bile velike gužve tokom rekonstrukcije, ali sada je gotovo ovo parče i gde god možemo ćemo dalje širiti i obezbeđivati posebnu traku za javni prevoz", rekao je Šapić.

Najavio je povezivanje tog dela grada sa Novim Beogradom.

"Višnjička ulica biće sastavni deo magistrale koja prolazi kroz tunel "Despota Stefana" i preko novog mosta, kako bi taj deo grada povezala sa Novim Beogradom. Ta saobraćajnica će u potpunosti promeniti izgled saobraćajnog sistema", rekao je Šapić.

Upitan o planu za Beograd za naredne četiti godine, naveo je da prve dve linije beogradskog metroa treba da budu puštene u periodu između 2028. i 2030. godine.

"Pustili smo u rad železničku stanicu koja će za četiri godine biti u punom kapacitetu. Reke i obale ćemo kompletno da očistimo. Od prvog decembra imamo odluku o privatnim vrtićima, sada će biti plaćeno roditeljima da ne moraju da razmišljaju o tome", istakao je Šapić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track