PERONI SU OVDE NA DUBINI OD 40 METARA! Ova stanica u Beogradu je jedinstcena po mnogo čemu - A SADA SE DODATNO SREĐUJE
Ilustracija/Shutterstock, Foto: Shutterstock

PERONI SU OVDE NA DUBINI OD 40 METARA! Ova stanica u Beogradu je jedinstcena po mnogo čemu - A SADA SE DODATNO SREĐUJE

Beograd -

Posle skoro 30 godina od kada je puštena u rad i u saobraćaj, železnička stanica Vukov spomenik biće sređena i rekonstruisana.

Podsećanja radi, do sada praktično i nije ni bilo većih ulaganja u uređenje ove prve podzemne železničke stanice u regionu. Zahvaljujući pomoći i podršci države i velikom zalaganju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za 2022. godinu je za uređenje železničke stanice Vukov spomenik izdvojeno tri miliona evra.

Neki od radova već bili izvedeni - stanica je okrečena, sređena su četiri ulaza u stanicu, oprani su stubovi, osposobljeni toaleti. Naravno, tek predstoje ozbiljni radovi. Najznačajnija će biti rekonstrukcija ili zamena eskalatora, odnosno pokretnih stepenica bez kojih ne može da funkcioniše stanica jer se peroni nalaze na dubini od 40 metara. Za to su i izdvojena najveća finansijska sredstava.

Biće sređene i informacione table ali i električno osvetljenje.

Pored rekonstrukcije, iako nije deo projekta, spustiće se i peroni u samoj stanici kako bi se omogućilo da savremeni i moderni vozovi mogu da se zaustave u ovoj stanici.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track