OLAKŠANJE ZA KUĆNI BUDŽET: Vrtić i udžbenici besplatni, a evo na koga se to odnosi
Foto: Grad Beograd

OLAKŠANJE ZA KUĆNI BUDŽET: Vrtić i udžbenici besplatni, a evo na koga se to odnosi

Beograd -

Ove godine beogradski mališani i njihovi roditelji dobili su podršku u vidu besplatnih vrtića, udžbenika i socijalne usluge, a u skladu sa nacionalnom politikom podizanja standarda i kvaliteta života u Srbiji.

VRtić Lipa
foto: Grad Beograd

Grad Beograd usvojio je budžet za 2023. godinu kojim je obezbedio podršku mališanima vrtićkog uzrasta, a školarcima besplatne udžbenike i na ovaj način direktno pružio finansijsku pomoć mladim porodicama.

Pomoć beogradskim porodicama u vidu rasterećenja kućnog budžeta izvedena je zahvaljujući dobroj racionalizaciji sredstava Grada Beograda i pravilnim postavljanjem prioriteta. Pored besplatnog vrtića i udžbenika, ovim merema Grada obuhvaćene su i druge socijalne usluge koje su se do sada plaćale poput personalnih asistenata, zatim dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju.

VRtić Lipa
foto: Grad Beograd

Mere podrške mladim bračnim parovima i porodicama sprovedene su u svim beogradskim opštinama, čime je ispravljena nepravda koja je prema nekim postojala. Ovakvim budžetom, koji je do sada najveći u istoriji grada, predviđena je i izgradnja novih vrtića kao i rekonstrukcija postojećih.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track