ATLETSKI STADION U OBRENOVCU, NACIONALNI U SURČINU, VRTIĆ U UMČARIMA... Velika ulaganja grada Beograda i u prigradske opštine
Foto: Foto: Grad Beograd

ATLETSKI STADION U OBRENOVCU, NACIONALNI U SURČINU, VRTIĆ U UMČARIMA... Velika ulaganja grada Beograda i u prigradske opštine

Beograd -

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda bio je gost na Kurir televiziji, gde je pričao o važnim temama za Beograd, kao i o velikim planovima za budućnost i tom prilikom istakao da grad Beograd ulaže dosta i u prigradske opštine.

Atletski stadion u Obrenovcu, nacionalni stadion i sajam u Surčinu, novi vrtić u Umčarima - samo su neke od značajnih investicija u prigradska naselja.

Kada je reč o radovima u Obrenovcu, atletski stadion s hotelom, zatvorenim i otvorenim bazenom, kao i akva-parkom, trebalo bi da bude gotov već na proleće.

U Obrenovcu se gradi i zelena pijaca, koja će se protezati na skoro deset hiljada kvadratnih metara, projektovana je kao zatvoreni objekat, a završetak radova najavljen je za jesen 2024. godine. I to je sve ono što Beograd tek čeka u skorijoj budućnosti, a šta je sve urađeno do sada, odnosno u prethodnih godinu i po dana tokom mandata prvog čoveka glavnog grada.

Jedna od najvažnijih tema jesu i radovi na izgradnji nove Glavne autobuske stanice.

Na Novom Beogradu 510 novih parking - mesta

Kako je prethodno najavio, čak 510 novih parking-mesta biće uređeno na deset lokacija u novobeogradskim blokovima, čime će biti rešen decenijski problem nedostajućih parking-mesta u tri novobeogradska bloka. Sa radovima bi, kako je ranije naveo Šapić, trebalo da se krene već tokom zime, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, pa se završtak radova očekuje najviše za godinu dana. Najavljenih 510 parking mesta planirano je na prostoru od „Imo centra” do Mesne zajednice „Kozara”.

Bonus video:

01:19

IZ VIŠNJIČKE BANJE DO NOVOG BEOGRADA TUNELOM ZA 15 MINUTA! Aleksandar Šapić najavio najveći saobraćajni projekat u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja