"KAD ĆE BITI DOZVOLJENO DA MLATIM OVAKVE?" MARIJA U ŠOKU: Baka je na keju pitala JESU VAM SVE 3 DEVOJČICE? Posle odgovora KLJUČALA
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

NEPRIJATNOST NA ULICI

"KAD ĆE BITI DOZVOLJENO DA MLATIM OVAKVE?" MARIJA U ŠOKU: Baka je na keju pitala JESU VAM SVE 3 DEVOJČICE? Posle odgovora KLJUČALA

Beograd -

Da li naše društvo još robuje tradiciji? Da li će se ono, zašta danas mislimo da je, kada kažemo 21. vek, prevaziđeno, dešavati i u dalekoj budućnosti.

Nepoznata žena na ulici prišla je Mariji iz Beograda, posle čega je ona, na svom profilu na društvenoj mreži X priznala je da je ostala šokirana, a sasvim sigurno i veoma besna.

"Još 100 godina da živim ovo neću razumeti", glasi komentar sa kojim su se mnogi Srbi složili onda kada je jedna Beograđanka, majka troje dece u svojoj internet objavi otkrila kakvu je neprijatnost doživela od strane nepoznate žene.

Marija iz Beograda, na svom profilu na društvenoj mreži X, priznala je da se šokirala kada joj je, navodno, prišla nepoznata žena, koja ju je, primetivši da su deca sa njom, pitala da li su sve devojčice. Kada je Marija odgovorila da je najmlađi dečak, žena je tada rekla nešto što je majku uvredilo.

Park
foto: Privatna Arhiva

"Nepoznata baba na keju juče:

'Jaoj, jesu li vam sve tri devojčice?'

'Ne, ovaj najmanji je dečko.'

'Divno, htela sam savet da vam dam ali ne treba vam, IMATE MUŠKO!'.

Kad će biti dozvoljeno da mlatim ovakve po ulici i zašto nikad?", iznervirano je napisala Beograđanka.

"Ma dobro biće treće muško"

Reči nepoznate gospođe iznervirale su i ljude na pomenutoj mreži, te nisu mogli da ne iznesu svoje mišljenje po pitanju muške i ženske dece.

"Još 100 godina da živim ovo neću razumeti. Čak i mešanja gde ti nije mesto na stranu ali šta je to sa rađanjem muške dece?!?! Je l' to tako duboko usađeno u mozgu? Da l' staneš pa se zapitaš logično u 21 veku kakve veze ima da l' imam muško dete?", "Ja imam ćerku i sina, sad kad smo javili familiji da čekamo treće bilo je par komentara da li smo ga planirali jer imamo oba", "Meni isto jedna rekla 'jao eto dve devojčice, ma dobro biće treće', strašno. Ljudi uopšte nemaju granice", "Najjači su sa savetima da dobijemo i sina, kao da postoji recept", pisali su oni.

"Teraj ženu da rađa muško"

Još jedan primer neprikladnog saveta, prepričao je i jedan Srbin.

"Meni došao neki dedin prijatelj u dvorište, nije ga video 20 godina: 'Vidim porastao si i oženio se? Koliko imaš dece?'.

- Dve ćerke. (od kojih jedna nema celih mesec dana)

- Teraj ženu da rađa muško, a ako ne može oteraj je i dovedi neku koja može.

- Terajte se i Vi", napisao je on.

Kako je u drugim delovima sveta, podelila je jedna Srpkinja koja je imala prilike da živi na drugom kontinentu.

"Kod mene su tri muška i jedno žensko. Kad sam živela u Africi, prosečan Indus: 'Pa dobro, imaš tri sina, skupićeš za miraz da je udaš, a na njima ćeš zaraditi!'. Prosečan stanovnik Bocvane: "Samo jedna devojčica? Pa dobro, ipak je Bog bio milostiv, dao ti je bar tu jednu..", napisala je ona.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track