PROJEKAT OD VELIKE VAŽNOSTI: Novi kilometri kanalizacione mreže u Zemunu
Foto: Filip Plavčić

PROJEKAT OD VELIKE VAŽNOSTI: Novi kilometri kanalizacione mreže u Zemunu

Beograd -

Na inicijativu Gradske opštine Zemun izdata je građevinska dozvola za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Ikarbus, saopšteno je iz ove opštine.

Projektom koji finansiraju Gradska uprava Grada Beograda i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a koji je uradio Institut za puteve AD Beograd, predviđena je izgradnja fekalne kanalizacione mreže prečnika 250 milimetara u dužini od 1.012,86 metara, a radovi će biti izvedeni u skladu sa najsavremenijim standardima i od najkvalitetnijeg materijala.

Zalaganjem Opštine radiće se nedostajuća kanalizaciona mreža i u naselju Altina, gde je isprojektovano po 2,5 kilometra kišne i fekalne kanalizacije, uz Ugrinovački put, kao i kilometar u naselju Plavi horizonti.

Takođe, u Banatskoj ulici gradiće se kolektor i sekundarna fekalna kanalizacija u dužini od kilometar i po, prečnika cevi fi 500. Ovaj projekat je od velike važnosti za stanovnike ovog dela Zemuna, jer će njegovom izgradnjom posle niza godina konačno biti rešen problem odvođenja fekalnih voda u Pregrevici i duž Banatske i Ugrinovačke, kao i okolnih ulica.

Projektom je obuhvaćen potez između Severne tangente do lakat krivine i Banatske. Izgradnjom kanalizacione mreže Opština Zemun nastavlja sistemsko i strateško rešavanje problema nedostajuće komunalne infrastrukture na celokupnoj teritoriji Zemuna, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track