Senić pozvao grad da smanji cenu prevoza

Beograd

Senić pozvao grad da smanji cenu prevoza

Beograd -
Odluka o smanjenju cene gradskog prevoza bila bi, prema Seniću, prvi korak u moru mnogih neopravdanih poskupljenja koji utiču na standard građana

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić pozvao je danas gradske vlasti u Beogradu da usklade cene prevoza sa nižim cenama goriva.

"Pozdravljam odluku Naftne industrije Srbije da spusti cene goriva u proseku za dva dinara po litru i ukazujem na činjenicu da je nakon promene Zakona o akcizama gorivo za GSP Beograd dodatno jeftinije za pet dinara, usled povraćaja akcize", rekao je državni sekretar Senić.

Senić je izrazio uverenje da je to dobra prilika da i građani osete smanjenje cene goriva i kroz umanjenu cenu gradskog prevoza, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

Takva odluka o smanjenju cene gradskog prevoza bila bi, prema Seniću, prvi korak u moru mnogih neopravdanih poskupljenja koji utiču na standard građana.

Ministarstvo finansija je saopštilo, takođe, kako planira da sprovede program reformi svih javnih preduzeća u Srbiji i u sklopu tog plana neće biti moguće, kako je navedeno, da se odgovornost za neuspešno rukovođenje prebacuje na druge, a posebno ne na građane, već će preduzeća i njihovi direktori odgovarati za svoje rezultate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track