OŠ Banović Strahinja pobednik najuređenijeg dvorišta

Čukarica

OŠ Banović Strahinja pobednik najuređenijeg dvorišta

Beograd -
Pobednička škola „Banović Strahinja”, na padinama Košutnjaka, zaslužila je priznanje,veoma aktivnom Goranskom organizacijom i biološkom sekcijom, koje tokom cele godine održavaju, čiste i uređuju Goranski park, kao i unutrašnjost škole

BEOGRAD - Osnovna škola „Banović Strahinja” sa Čukarice pobednik je drugog izbora za najurednije školsko dvorište, koje je JKP „Gradska čistoća” organizovalo uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Osnovna škola „Vasa Čarapić” iz Belog Potoka i Osnovna škola „Dušan Dugalić” sa Vračara osvojili su drugo odnosno treće mesto na takmičenju čiji je cilj da podstakne đake da nauče da vode računa o sredini u kojoj žive. Članovi žirija iz „Gradske čistoće” kažu da su veoma prijatno iznenađeni nivoom ekološke obrazovanosti osnovaca i time što su, obilazeći deset škola koje su ušle u uži izbor, uvideli da su đaci i te kako svesni značaja očuvanja životne sredine.

Pobednička škola „Banović Strahinja”, na padinama Košutnjaka, zaslužila je priznanje, između ostalog, veoma aktivnom Goranskom organizacijom i biološkom sekcijom, koje tokom cele godine održavaju, čiste i uređuju Goranski park, kao i unutrašnjost škole. U parku se nalazi letnja učionica.

Članstvo u Goranskoj organizaciji potvrđuje se sadnjom sadnica, a tokom protekle školske godine, organizovane su dve akcije čišćenja školskog dvorišta i uređenja zelenih površina.

Đaci su aktivno uključeni u akciju recikliranja PET, MET ambalaže i papira. OŠ „Vasa Pelagić” je prava zelena oaza, o kojoj učenici brinu tokom čitave godine, čime su zaslužili drugo mesto na ovom takmičenju.

O održavanju dvorišta OŠ „Dušan Dugalić” brinu đaci i svi zaposleni, a koliko su u tome uspešni, najbolje govori činjenica da posle nastave igralište koriste i deca iz obližnjih ulica, kao i da se ovde održavaju brojne manifestacije, upravo zbog mogućnosti koje dvorište pruža.

Tri prvoplasirane škole nagrađene su kompletima knjiga za školsku biblioteku, koševima sa tablom, kao i sadnicama koje će još više oplemeniti njihova dvorišta.

Pored glavnih nagrada, sve škole koje su ušle u uži izbor dobiće od „Gradske čistoće” i po dve kantice za smeće, kako bi još uspešnije održavali čistoću u prostoru u kojem đaci provode dobar deo dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track