Počela dostava namirnica za peti Magični doručak

Zemun

Počela dostava namirnica za peti Magični doručak

Beograd -
Peti „Magični doručak” održaće se od 5. do 11. novembra, a i ovaj put cilj je da se prikupi što više hrane za užinu dece sa smetnjama u razvoju

BEOGRAD - Dostava namirnica školama za učenike sa smetnjama u razvoju, u okviru humanitarne akcije „Magični doručak”, počela je u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” u Zemunu.

Peti „Magični doručak” održaće se od 5. do 11. novembra, a i ovaj put cilj je da se prikupi što više hrane za užinu dece sa smetnjama u razvoju.

Kupovinom posebnih paketa po ceni od oko 250 dinara građani i preduzeća obezbediće dodatni obrok za više od 4.200 učenika u 32 škole u Srbiji.

Akciju su pokrenuli „Kredi Agrikol” banka i kompanija „Metro Keš & Keri”, u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Banka hrane” i uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

– Grad se uključio prepoznavši društvenu odgovornost firmi koje su se kao partneri okupile oko ovog projekta kako bi poboljšali položaj veoma osetljive grupe naših sugrađana. Za sada je projekat usmeren na škole za decu sa smetnjama u razvoju, ali se nadamo da ćemo moći da je proširimo i na drugu ugroženu decu – istakla je pomoćnica gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Jadranka Gvozdenović.

Direktorka škole Radmila Laban istakla je da akcija ima ogroman značaj za učenike koji su socijalno ugroženi, a Jelena Popović iz kompanije „Metro Keš & Keri” podsetila je da je akcija počela septembra 2010. godine i da je do sada prikupljeno 25 tona hrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track